45. Karakucak Güreşleri Başladı

Pehlivanlar diyarı 'Afşin'de Geleneksel Eshab-ı Kehf Karakucak Güreş ve Kültür Festivali başladı.

Ergün Ertekin Çim Güreş sahasında Afşin Belediyesi, Afşin Kaymakamlığı ve Türkiye Güreş Federasyonu'nun katkılarıyla bu yıl 45'incisi düzenlenen Geleneksel Eshab-ı Kehf Kültür ve Karakucak Güreş Festivaline minikler, yıldızlar, büyükler ve başpehlivanlık olmak üzere 23 kategorilerinde 633 güreşçi katıldı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Özdemir, açılışta yaptığı konuşmada, güreşin Türk milletinin gönlünde ayrı yere sahip olduğunu söyleyerek, Afşin Karakucak güreşlerine katılan pehlivanlara başarılar diledi.

Küresel güçlerin tüm ülkelerde operasyonlarda bulunduğunu söyleyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, "Mısır'daki Arap Baharı, Suriye, Irak'taki olanlar, bunlar bir günlük planlar değil. Bunlar 50, 100 yıllık planlar. Günü geldiğinde harekete geçtiler ve o milletleri sindirdiler. Türkiye için de planlar yaptılar. Fakat başarıya ulaşamadılar. Türkiye milleti hiçbir zaman esareti kabul etmedi. İnşallah bundan sonra da tüm oyunları boşa çıkartacağız. Fakat bizim geleceğimizin teminatı olan gençlerimize, çocuklarımıza bu milletin evladı olma şuurunu aşılamamız gerekiyor. Gençlerimiz spor yapsınlar fakat okusunlar da, kendilerini geliştirsinler. Buraya gelen tüm sporcularımıza, gençlerimize başarılar diliyorum."  açıklamasında bulundu.

Afşin Karakucak güreş festivalinin hayırlara vesile olmasını temenni eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, pehlivanlara başarılar dileyerek, organizasyonda emekleri bulunanlara teşekkür etti.

45. Geleneksel Eshab-ı Kehf Kültür ve Karakucak Güreş Festivaline katılan güreş severlere ve pehlivanlara teşekkür eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, "Güreş özellikle ülkemizin ve Afşin’imizin kültüründe önemli bir yer tutuyor. Bu yıl ise 45.’sini düzenliyoruz. Yaşı müsait olanlar bilir 70’li yıllarda Efsus İş Merkezi’nde güreşler düzenleniyordu. Benim güreşe çıktığım ilk yıl güreş yapacağımız alanın üzerine branda çekilmişti ve ne konforlu bir güreş yapacağız demiştim. Bugünleri gösteren rabbime şükürler olsun. Bugün karakucak güreş sahası Türkiye’nin en iyi statlarından biri olmakta. Bu stadı ilk yaptıran rahmetli belediye Başkanımız Ergün Ertekin’e huzurlarınızda rahmet diliyorum. Güreş festivalini her yıl yapıyoruz. Güreş bizim birlik ve beraberliğimizi, gençlerimizin cihangirliğini, gençlerimizin mertliğini ve hafıza ahlakını temsil ettiği için kuşaktan kuşağa aktarmamız gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle 45.’sini düzenlediğimiz geleneksel Eshab-ı Kehf Kültür ve Güreş Festivaline hepiniz hoş geldiniz, sefalar getirdiniz." diye konuştu.

Gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak tutacak en önemli unsurun spor olduğuna değinen Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, “45. Afşin Karakucak Güreşlerini icra ediyoruz. Hem güreş sporumuzun, ata sporumuzun canlanması ve canlı kalması hem gelecek kuşaklara geçmesi adına güzel bir etkinlik oluyor. Çocuklarımızın, gençlerimizin kötü alışkanlıklardan ahlaklı sporcu bir kişiliğe bürünmesi için önemli bir faaliyet olarak yapılan bu festivale iştirak ettiğiniz için ilçem adına şükranlarımı sunuyorum. Gençlerimiz bu sporu yapacaklar, birbirleriyle mücadele edecekler ama birbirlerine saygıyı da hiçbir zaman elden bırakmayacaklar. İnşallah daha ileriki yaşlarda devletimize milletimize faydalı vatan evladı olacaklar. Bunu bizim gençlerimize vermemiz çok önemli." açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından festival, minikler kategorisindeki güreşçilerin müsabakalarıyla başladı.

Festivale, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Aydın, dünya ve Avrupa şampiyonu güreşçiler Harun Doğan, Şeref Eroğlu, kamu ve kurum amirleri, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda güreşsever katıldı.

Editör: Haber Merkezi