Alınan bilgiye göre, Adem Kaynarca'nın (38) kullandığı 34 DA 018 plakalı otomobil, Sakarkaya köyünden Pazarcık yönüne giderken Üngüt Çayı'ndan taşarak oluşan sele kapıldı. Takla atan araçtan kendi imkanıyla çıkmayı başaran sürücü Kaynarca, yaklaşık bir saat boyunca eşi ve 3 çocuğunu kurtarmak için mücadele etti.

Gecenin karanlığında sesini duyuramayan baba Kaynarca, eşi Nazmiye (31), çocukları Berat (1) ve Melisa Kaynarca'yı (10) aracın dışına çıkartmayı başardı. 12 yaşındaki Uğurcan Kaynarca ise sele kapıldı. Yaklaşık 500 metre ilerideki bir eve sığınan Adem Kaynarca, yardım istedi.

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen jandarma ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sele kapılan Uğurcan Kaynarca'nın bulunması için çalışma başlattı. Ekiplerin yaklaşık 1 kilometrelik alanda yaptığı aramadan sonuç alınamadı.

İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan Adem, Nazmiye, Berat ve Melisa Kaynarca 112 Acil Servis ekiplerince Pazarcık Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Uğurcan Kaynarca'nın bulunması için yapılan arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Jandarma ve kurtarma ekiplerinin yaklaşık 1 kilometrelik alanda tarama yaptığını anlatan Sarıkaya, "Bölgede şiddetli yağmur devam ediyor. Gece olduğu için çalışmalar güçlükle yapılıyor. Arkadaşlarımız bölgede aramalarını sabaha kadar sürdürecek" diye konuştu.

Hastanede tedavi altına alınan baba Adem Kaynarca ise yaptığı açıklamada, ailesiyle Pazarcık'a gittiğini ve otomobilinin Üngüt Çayı'nda sele kapıldığını belirtti. Araçtan ilk kendisinin dışarıya çıktığını anlatan Kaynarca, "Yaklaşık 1 saat eşimi ve çocuklarımı kurtarmak için mücadele ettim. Şiddetli yağmur vardı. Sesimi kimseye duyuramadım. Bir tek Uğurcan'ı kurtaramadım. İnşallah oğlum bulunur" dedi.

Editör: Haber Merkezi