Pazarcık Kaymakamlığı, Orman İşletme Şefliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TEMA Vakfı Pazarcık Temsilciliği tarafından organize edilen etkinlikte, Yatılı İlköğretim Bölge Okulu bahçesinde fidan dikildi.
Etkinlikte konuşan Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, doğanın ve ormanların korunmasının önemine değinerek, emeği geçen kuruluşları tebrik etti. Sarıkaya, "Dünya Ormancılık Haftasında böylesine güzel bir organizasyona imza atarak bizleri ve öğrencilerimizi buluşturarak bu fidanları toprağa kavuşturan
kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu etkinlikle öğrencilerimizin doğayı sevmelerine biraz daha katkı yaptığımızı düşünüyorum. Bu güzel çalışmaların bundan sonra da devam etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.
TEMA İlçe Gönüllü Sorumlusu Abdurrahman Akbaba ise tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye ormanlarının zenginliğini koruduğunu belirtti. Akbaba, şunları kaydetti:
"Ormanlar milyonlarca canlının birlikte yaşadığı bir ekosistemdir. Ormanlarımız çoğu kez yan yana gelmiş ağaç topluluğu olarak görülür. Belki de kolayca gözden çıkarılmasının, tahrip edilmesinin altında bu bakış açısı yatar. TEMA Vakfı olarak bir kez daha altını kalın harflerle çizerek belirtiyoruz ki, orman asla yan yana gelmiş ağaç topluluğu değildir. Orman, ağacıyla, ağaççığıyla, çalısıyla, otsu bitkisiyle, mikro organizmalarıyla, mantarıyla, böceğiyle, kuşlardan memelilere tüm hayvanları, su tutuşu ve toprak yapısıyla dünyaya hayat veren kocaman bir karasal ekosistem, yaşam birliğidir. Bu nedenle ormanlarımızı her zaman korumalıyız."
Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, İlçe Emniyet Müdürü Dr. Murat Gözübenli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet
Kılıç, Orman İşletme Şefi Metin İyik ve çok sayıda öğretmen ile öğrencinin katıldığı etkinlikte fidanlar toprakla buluşturuldu.
 
Editör: Haber Merkezi