Elbistan Açık Meyve Sebze Pazarı’nda faaliyet gösteren bir grup esnaf, kendi aralarında başlattıkları kampanya ile mavi kapak topladılar.
Açık pazarda esnaflık yaptığını belirten Sami Çiçekli, bir grup arkadaşı ile birlikte, engelli insanlara faydalı olabilmek amacıyla mavi kapak toplamaya karar verdiklerini ifade ederek, bu doğrultuda bir kampanya başlattıklarını söyledi.
Pazar içerisinde faaliyet gösteren esnaflar ile alışveriş için gelen vatandaşların içtikleri suların mavi kapaklarını biriktirdiklerini ve kısa zamanda 4 bin kapağa ulaştıklarını ifade eden Çiçekli, mavi kapak toplamaya devam ettiklerini kaydetti.
Engelli insanların bu toplumun birer parçası olduklarını anlatan Çiçekli, “Bizlerde engelli insanlarımıza faydalı olabilmek için aramızda bir kampanya düzenledik. Mavi kapaklar şişelerle birlikte çöpe gideceğine, engelli insanlarımızın faydalanabilmesi için toplayıp, biriktirdik. Kısa zamanda da 4 bin adet kapak topladık. Kampanyamızı devam ettiriyoruz. Bizim gibi herkesin kapak toplayabileceğine ve engellilerimize faydalı olabileceğine inanıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi