Suriye’de yaşanan iç savaş sonrası Adıyaman’a yerleşen Türkmen çiftin Kahramanmaraş’ta 500 gram ağırlığında parmak bebekleri dünyaya geldi. 3 ay erken doğan Ramazan Aziz bebek, Kahramanmaraş’ta özel bir hastanede 118 gün süren yaşam mücadelesini kazandı.

Suriye’nin Halep kentinden gelerek Adıyaman’daki barınma merkezine yerleşen Fatma Aziz (25), çadır komşusu Arap Abdulvahap Nedef'le evlendi. Hamile kalan Fatma Aziz, doğuma 3 ay kala aniden rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Fatma Aziz, Kahramanmaraş’ta özel bir hastanenin yeni doğan servisine sevk edildi. Özel hastanede yapılan ilk müdahalede erken doğum kararı alan uzmanlar, anne Fatma Aziz’i acil doğumhaneye aldı.

Normal doğumla dünyaya 3 ay erken gelen ve ağırlığı 500 gram olan Ramazan bebek, 118 gün süren tedavi süreci sonrası ailesine teslim edildi. 118 gün boyunca kuvözde damardan beslenen Ramazan bebek, 500 gram ağırlığından 2 kilogram 300 grama ulaştı.

Parmak bebeğin yaşam mücadelesi hakkında açıklama yapan Doç. Dr. Salih Kalay, “Bebek Aziz 24 haftasında doğdu bizde. Yaklaşık 118 gün kadar yoğun bakım ünitemizde yattı. İnşallah bugün bebeğimizi taburcu etmeyi planlıyoruz. Herhangi bir sıkıntısı olmadı. İlk bir ay solunum desteği aldı ancak ondan sonra kendisi oksijen desteği almadan 2 ay boyunca beslenme için yoğun bakım ünitemizde tuttuk. Şu anda ağızdan güzel besleniyor. Herhangi bir sıkıntısı yok. Nörolojik olarak gayet normal” dedi.

Oğlunu ilk defa kucağına alan anne Fatma Aziz ise “Çok teşekkür ederim. Çocuğumun yaşayacağını ummuyordum. Çok mutluyum” dedi.

Editör: Haber Merkezi