AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ''Bir siyasal sistem olarak parlamenter sistem şu anda Türkiye'yi taşımıyor'' dedi.Ünal, AK Parti İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç ile Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında esnafı ziyaret ederek, bayramlarını kutladı. Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplandıran Ünal, Türkiye'nin 2023 hedefinin gerçekleşmesi, bölgesinde lider ve dünyada söz sahibi ülke olabilmesinin sorunlarını çözmesine bağlı olduğunu belirtti.
''Bir ülkenin gelişmişliğinin ölçüsü, kendi sorunlarını çözebilme becerisiyle doğru orantılıdır'' diyen Ünal, AK Parti iktidarının terör sorununu çözmek için büyük mücadele verdiğini ifade etti. Türkiye'nin terör sorununu çözmek zorunda olduğunu dile getiren Ünal, şunları kaydetti:
''Türkiye'nin önündeki en büyük engel terördür. Türkiye'nin 2023 vizyonuna ulaşması ve bu milleti terör belasından kurtarmak için bir mücadele veriyoruz. Bütün mekanizma ve enstrümanları kullanarak terör belasından kurtulmak için bir süreç yönetiyoruz. İmralı süreci de bu enstrümanlardan bir tanesidir.''
''Başkanlık sistemini önerdik''
AK Parti olarak ''başkanlık'' sistemini önerdiklerini aktaran Ünal, ''Bir siyasal sistem olarak parlamenter sistem şu anda Türkiye'yi taşımıyor'' dedi.
Türkiye'nin 2023 hedeflerinin bulunduğunu anımsatan Ünal, 2023 vizyonuna Türkiye'yi taşıyamaz hale gelen parlamenter sistemle ulaşılamayacağını, önerdikleri başkanlık sistemini parti kurmayları ve milletvekilleri ile millete anlattıklarını vurguladı.
Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yılını kutladığını anımsatan Ünal, ''Bu milletin ruh kökü, bu milletin ruhunda ve kalbinde yanan ateşin koru Kahramanmaraş'tadır. Yapılan kutlamalar da bu ruhu ateşleyen, bu ruhu muhafaza etmek için genç nesillere bu mesajları ileten kutlamalardır. O yüzden bu kutlamaların önemi çok büyüktür. Bizim çocuklarımıza anlatacak bir hikayemiz var. Bu hikaye Kahramanmaraş'ın verdiği kurtuluş destanıdır'' diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi