Fransa’da öldürülen 3 teröristten biri olan Fidan Doğan’ın cenazesi, 18 Ocak Cuma günü Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesine bağlı Barış beldesinde cemevinde düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Elbistan İlçe Teşkilatı’nda basın toplantısı düzenleyen BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, saldırının amacının barış sürecini baltalamak olduğunu söyledi. Fidan Doğan’ın Barış beldesi Hançıplaklar Mahallesi’nde bulunan aile mezarlığında toprağa verileceğini belirten Aydoğan, törene BDP eş başkanları, milletvekilleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de katılacağını söyledi. Aydoğan, 18 Ocak Cuma günü saat 10.00’da Adıyaman Gölbaşı'nda bir araya geleceklerini, saat 12.00’de ise Barış beldesi Hançıplaklar Mahallesi’nde bulunan cemevinde cenaze töreninin başlayacağını açıkladı.
Paris'teki saldırının Türkiye’deki barış sürecine yönelik bir saldırı olduğun ifade eden Aydoğan, "Türkiye’de Kürt sorununu kendi içimizde, kendi dinamiklerimizle çözülmesini istemeyen, Türkiye’nin büyümesini, güçlenmesini istemeyen güçlerin bir saldırısıdır. O nedenle bu cenazeye katılmak, kitlesel şekilde bu cenazeye sahip çıkmak barışı sahiplenmek demektir. Bu ülkede hepimizin her şeyden önce barışa ihtiyacı vardır" dedi.
Uzun süreden beri İmralı’da devletle Öcalan arasında Kürt sorununun çözümü için bir çalışma olduğunu söyleyen Aydoğan, şunları kaydetti:
"Son bir ay içerisinde de devlet tarafından da bu süreç sahiplenilen bir süreç oldu. Bizzat Sayın Başbakan bize göre de son derece olumlu olan bir adım attı. İmralı’daki görüşmeleri devlet adına, hükümet adına sahiplendi. Dolayısıyla atılan bu adım geçmiş dönemlerde nasıl sabote edildi ise, halen Türkiye’de Sayın Turgut Özal’ın nasıl yaşamını yitirdiği tartışmalı bir konuysa, bu dönem yine belli güçler sabote etmek için böyle bir katliamı gerçekleştirdiler. Ama bizce Kürt sorununun çözümü için kaybedeceği tek bir gün, tek bir saat bile yoktur. Ortadoğu’daki gelişmeler bu sorunu kendi içimizde, kendi dinamizmlerimizle çözmeksek, gelişmelerin çok daha farklı olacağını bize göstermektedir. Türkiye’de Türk-Kürt halkının ortak yaşama iradesinin çok güçlü olduğunu düşünüyorum. O nedenle geliştirilen bu sürecin önemli olduğunu, zaten yapılan suikastında bu sürece kurşun sıkmak olduğunu, yani bu iradeye kurşun sıkmak olduğunu düşünüyorum. Ama Türkiye iyi bir nokta yakaladı. Bütün Türkiye, çözüme ve barışa yakın olduğu bir süreci yakaladı. Hepimiz barış istiyoruz. Türkiye halkları barış istiyor. Umarım en kısa zamanda bahara kadar bu sorun çözülecektir. 21. yüzyılda Türkiye Ortadoğu’da, Avrupa’da bu birleşmeyle, bütünleşmeyle birlikte en güçlü ülkesi olacaktır.”
Editör: Haber Merkezi