Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Mustafa Paksoy, termik santrallerin atık ısıları ve sıcak suyu ile Elbistan'ın, Türkiye'nin en önemli seracılık merkezlerinden biri olabileceğini söyledi.
Paksoy, AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından Kahramanmaraş'ta düzenlenen, 'Kent Ekonomileri Forumu'nda bölge ekonomisine çok büyük katkı sağlayacağına inandıkları, termik santrallerin atık ısı ve sıcak suyunun seracılıkta kullanılması için ilgili bakanlıktan izin çıkmasını beklediklerini ifade ettiklerini belertti. Pasoy, "Santrallerin sıcak suyu tahsis edildiği taktirde, Elbistan'da çok büyük bir seracılık sektörünün oluşacağını biliyoruz. Seracılık alanında yatırım yapmak isteyen birçok şirketin olduğunu biliyoruz. Yeter ki santrallerin suyu kullanıma açılsın. Forumda bu konuyu dile getirerek, ilgili bakanlığın bu konuda izin vermesini beklediğimizi kaydettik" dedi.
Termik santrallerin kullandığı kömürün alındığı alanların tekrar toprak ile örtüldüğünü ancak, çiftçiye tarım arazisi olarak tahsis edilmediğini kaydeden Paksoy, "Yaklaşık 30 yıldan beri tarım alanlarının altında bulunan kömür, termik santraller için alınıyor. Kömür alınan alanlar ise tekrar toprakla kapatılıyor. Ancak, bu alanlar yeniden çiftçiye tarım arazisi olarak tahsis edilmiyor. Kömürü alınan alanların yeniden tarım arazisi olarak tahsis edilmesini de istedik. Gündeme getirdiğimiz konular rapora alındı. İnşallah bölgemiz açısından hayırlı olur" diye konuştu. - Kahramanmaraş
 
Editör: Haber Merkezi