Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, çeşitli ziyaretler için geldiği Afşin’de sivil toplum örgütlerini ziyaret etti.
Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Afşin Civarı İstimlak Mağdurları ve Çevreyi Koruma Derneği’ni, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası’nı ve Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nı ziyaret etti.
İlk olarak Afşin Civarı İstimlak Mağdurları ve Çevreyi Koruma Derneği’ni ziyaret eden Pakdil, Afşin Civarı İstimlak Mağdurları ve Çevreyi Koruma Derneği Başkanı Osman Kaynar’dan dernek hakkında bilgi aldı.
 
‘Bakanlık nezdinde, EÜAŞ nezdinde veya ilgili kurumlar nezdinde yapılabilecek olan bütün işlerde sizin yanınızdayız ve sizlerin hizmetindeyiz’ diyen Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “Gayretlerinizden dolayı teşekkür ederiz. Baştan beri aynı şeyleri söylüyoruz. Buradaki mesele şu; kamu, yerin altında bir doğal zenginlik bulmuş, kömür, maden veya bir yere baraj yapılacaktır. Dünyanın her yerinde sınırsız imkanlar yoktur. Bütün devletler kendi imkanlarını en iyi şekilde değerlendirmek istiyor. Her zaman ifade ettik gene söylemek istiyorum. Bir insanın yerinden yurdundan olması sadece buna verilecek olan maddi bir karşılıkla giderilemez. Yıllarca yaşanmışlık var, bunun içinde yaşlılarımız var gençlerimiz var yani insanlarımızın hayatları oraya göre şekillenmiş. Sonrasında buralardan zorunlu olarak bir nakil söz konusu oluyor. Bu bakımdan iş sadece istimlak, kamulaştırmanın ötesinde sosyal bir hayatın başka bir tarafa nakliyle ilgilidir. Çiftçilik yapan arkadaşlarımız veya hayvancılıkla uğraşan arkadaşlarımız bu defa başka bir durumla karşılaşıyorlar. Bu insanlarımıza ya çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşmaları için yeni bir yer tahsis edilecek yada bu insanlarımıza başka bir hayat tarzı için yardımcı olunacaktır. Bu işin hem İslami hem de insani tarafıdır. Bu konuda sizlere her türlü yardımı yapmaya bizler hazırız. Bir ülkenin insanlarının huzur ve mutluğu onların tek tek mutluluğuyla ilişkili bir husustur. Eğer kişiler mutlu değilse ülkenin huzurlu olması mümkün değildir. Bakanlık nezdinde, EÜAŞ nezdinde veya ilgili kurumlar nezdinde yapılabilecek olan bütün işlerde sizin yanınızdayız ve sizlerin hizmetindeyiz. Tabi ki bu anlamda bir ve beraber olmalısınız. Bu sizin gücünüzü arttırır ve işlerinizi daha iyi takip etme olanağı sağlar. “ dedi.
Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, daha sonra geçtiğimiz aylarda seçimleri yapılan Afşin Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, yönetime hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
Pakdil, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası ziyareti ardından Afşin Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Kurt’u makamında ziyaret etti. 
Sınavlar Afşin’de yapılsın
Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Kurt, üniversite sınavlarının Afşin’de yapılması gerektiğini belirterek, “Afşin'imizde Üniversite Sınavı yapılmıyor? Göksun Afşin’den nüfus olarak küçük olmasına rağmen Göksun’da üniversite sınavı yapılırken ilçemizde neden yapılamıyor. Çocuklarımız sınav için komşu ilçelere gitmek zorunda neden bırakılıyor.” dedi.
Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil’de sınavların Afşin’de yapılması için gerekli görüşmeler yapıldığını hatırlattı.
Pakdil, sivil toplum örgütü temsilcilerini ziyareti ardından Afşin’den ayrıldı.

 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi