Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, mazot gübre ve toprak analiz desteği başvuru tarihinin 29 Mart’ta biteceğini anımsatarak, “Çiftçilerimiz tarımsal destekler için müracaat tarihlerini atlamasınlar” dedi.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan çiftçilere mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemesine dair tebliğde değişiklik yaptığını ve resmi gazetede yayımlandığını belirten Pakdil, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
“Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin, bugünden itibaren 29/3/2013 günü mesai saati bitimine kadar ilçe müdürlüklerine, merkez ilçede ise il müdürlüklerine başvuru yapmaları gerekmektedir. Emeklerinin boşa gitmemesi için toprak analizleri mutlaka yaptırılmalı ve çiftçilerimiz bu konuda hassas olmalı. Toprak analizi, maliyeti düşük ve kaliteli bir tarım için şarttır. Bitkinin isteği olan gübre cinsini ve miktarını bilmek, en uygun zamanda ve ne şekilde toprağa verilmesini bilmek demek üretici açısından maliyeti düşüren en önemli özelliklerdendir. Çiftçi ve köylümüz mutlak surette Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızın il ve ilçelerimizde görevlendirdiği tarım danışmanlarıyla görüşmeleri de emeklerinin boşa gitmemesi açısından önemlidir.”
Editör: Haber Merkezi