Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilkokul birinci sınıf öğretmeni Ahmet Turan Tor’u ziyaret ederek, ellerinden öptü.
 
Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil ,24 Kasım Öğretmenler gününde kendisine okuma yazma öğreten öğretmenini unutmadı. İlkokul birinci sınıfı Afşin’de okuyan Pakdil, Afşin’e gelerek öğretmenini evinde ziyaret etti.
 
Okuduğu dönemle bugünleri değerlendiren Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Türkiye bu günlere geldiyse o dönemde öğretmenlik yapan insanlar sayesinde olduğunu belirtti.
Pakdil, “Eskiden kısıtlı imkanlarla insanlarımız okumaktaydı. Eğitim ve öğretimde bir öğreten var birde öğrenen var o zaman öğretmenler işin merkezindeydi. Yani öğretmen o zamanlarda öğrencilerine hem bilgi öğretiyor hem de toplumun örf, adetlerimizi, gelenek ve davranış gibi hususları öğretilmekteydi. Tabi ki Türkiye’nin nüfusu bugünküne göre çok azdı ve öğretmenler birebir görev yaptıkları yerde bütün ailelerle tanışmış ve iç içe bir durumdaydı. Herhangi bir durum olduğu zaman öğrencinin aileleriyle temasa geçiliyor ve öğrencinin eksik yönünü bildiriyordu. O zamanlarda gerçekten de öğretmenlerimiz öğretmekten zevk alıyordu. Türkiye bu günleri gördüyse eğer o zamanlarda öğretmenlik yapan insanların sayesinde olmuştur. Bu vesile ile 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum tüm öğretmenlerimizin. Bizlere emek veren ve bu günlere getiren öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
-“Öğretmenimi hiç unutmadım”
Öğretmenini hiç unutmadığını belirten Pakdil, “Benim ilkokul birinci sınıftan öğretmenim olan Ahmet Turan Tor Hocamı hiç unutmadım. Çünkü okuma ve yazmayı bana Ahmet Hocam öğretti. Onun sayesinde okuma yazma öğrendik ve bu günlere geldik.” şeklinde konuştu.
Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, hayatını kaybeden Dağlıca eski Belde Belediye Başkanı Hacı Mehmet Kır’ın ailesini ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.
 
Editör: Haber Merkezi