Kahramanmaraş eski Milletvekili ve Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişiminin halk tarafından bozguna uğratıldığını belirterek, "Milletin üzerine bir oyun oynandı, millet kendisine oynanan bu oyunu bozdu" dedi.
Pakdil, KMTSO Başkanı Serdar Zabun'a hayırlı olsun ziyaretinde yaptığı konuşmada, 15 Temmuz sonrası KMTSO başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarına dik duruşundan dolayı teşekkür etti. Darbe girişimi hakkında açıklama yapan Pakdil, Türkiye'nin istikrar abidesi bir ülke olduğunu, İslam coğrafyası başta olmak üzere tüm ülkelere ışık saçtığını belirtti.
"Milletimize ve ülkemize geçmiş olsun" diyen Pakdil, şöyle devam etti:
"Türkiye bu coğrafyada istikrar abidesi bir ülke. Çok ciddi bir devlet geleneğine sahip. Sağlıklı bir şekilde işleyen bir demokrasimiz var. Bu girişim, Türk milletine yapılmış bir darbedir. Mevcut hükümete karşı değil, direkt olarak Türk milletine karşı yapılmıştır. Bugün itibarıyle çok ciddi bir tehlikeyi atlattık. Milletin üzerine bir oyun oynandı, millet kendisine oynanan bu oyunu bozdu." 
Darbenin, kendilerince bir hedef seçen FETÖ/PDY'nin terörist yaklaşımının ortaya çıkardığı bir netice olduğuna vurgu yapan Pakdil, "Saraya darbe yapmak istediler. FETÖ yapısının yargı ayağı ile bir netice almak için çok uğraştılar. Bu olmayınca yapının emniyet ayağı ile bir yere varmak istediler. Hamd olsun bu da olmadı. TBMM, Cumhurbaşkanımızın ve hükümetin üst üste almış olduğu kararlar neticesinde, darbe girişimine kalkışanlar, darbe tarihini erkene almaya çalıştılar. 15 Temmuz'da yaşanan darbeye de, halk izin vermedi" dedi.

"Millet iradesi seçimlerle el değiştirir"
Demokrasilerde millet iradesinin seçimlerle el değiştirdiğini ifade eden Pakdil şunları kaydetti:
"Mahalli idare seçimleri 5, genel seçimler 4 yılda bir olur. Bu seçimler neticesinde bir iktidar çıkar. Cumhurbaşkanımızı da seçiyoruz. Burada bir ümidi olmayan her halükarda iktidarı elde etmek isteyen bu grupların son çare olarak silahlı kuvvetlerin içinden üzerine asker elbisesi giymiş olan bir terörist grubun darbe girişimidir. Bizi adeta dünyadan soyutlamak, tecrit etmek üzere yapılmış bir hamledir. Türkiye bu darbe girişimi ile çok ciddi bir sıkıntıyı atlatmıştır. Çünkü tecrit olacak, içine kapanacak olan Türkiye'nin bir anda sanayisi, ticareti çökecek, her türlü kazanımı yok olacaktı. Bu, bilerek hedeflenmiş bir davranıştır."
15 Temmuz gecesi ve sonraki süreçte basının tutumunun önemli olduğuna dikkat çeken Pakdil, "Burada basına da teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanımız 'Milli iradeye sahip çıkın' dedikten hemen sonra milletimiz meydanlara indi. Havadan uçakların bombaladığı, tankların ateş açtığı insanlar vardı. Şehitler verdik. Özel Harekat Dairesi Başkanlığına düzenlenen saldırıda açık alanda bulanan polislerimize bomba attılar ve 47 şehit verdik. Genelkurmay Başkanlığının bulunduğu noktada insanlar öldürüldü. Emniyet Müdürlüğü adeta yerle bir edildi. Bütün bunlar milletin iradesini engelleyemedi" ifadelerini kullandı.

"Partiler demokrasini yanında yer aldı"
Darbe teşebbüsü sırasında TBMM'nin mesai yaptığına dikkat çeken Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil konuşmasını şöyle sürdürdü: 
"15 Temmuz akşamı Meclis Başkanımız çağrı yaptı, Meclis toplandı. Biz de meclisteydik. Bombalar atıldığında meclis görevini yaptı. Darbelere karşı tüm siyasi partilerimiz ile birlikte milletin hukukunu koruduk. Türkiye'de güzel bir tablo ortaya çıktı. Tüm partiler, 16 Temmuz'da toplanarak ortak bir bildiri yayımladılar. Demokrasinin yanında yer aldılar. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, meclisimiz asla ve asla 'acaba' demedi. Tavırlarını net olarak ortaya koydular. Millet de bu çağrıya icabet etti ve darbeyi yapmaya çalışanlara 'biz size böyle bir yetki vermedik' dediler. Şehitler verdik, bedel ödedik ama memleketimizi çok büyük bir tehlikeden kurtardık. Türkiye'nin 'üçüncü dünya ülkesi' olmasına izin vermedik. Burada Cumhurbaşkanı, Başbakan, Meclis Başkanı ve en önemlisi halk el ele verip bu olaya 'dur' dediler. Halk, darbe girişimini püskürttü. Darbe girişimini yapanlar hukuka teslim edildi. Türk adaleti onlar hakkında gereken cezayı verecek."
Editör: Haber Merkezi