Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Milletvekili Nevzat Pakdil, “Biz 76 milyon insanı kardeş yapmanın mücadelesini veriyoruz. Geçmişte Kahramanmaraş milli mücadelesi de bunun en güzel örneğidir” dedi.
Pakdil, memleketi Kahramanmaraş’ta teşkilat üyeleriyle birlikte esnafları ziyaret ederek, kurtuluş bayramlarını tebrik etti. Esnafların sorunlarını dinleyip, vatandaşlarla sohbet eden Pakdil, burada gazetecilere de açıklamalarda bulundu. Birinci Dünya Savaşı’nın ardından ülkenin her köşesinin işgal edildiğini anımsatan Pakdil, bu ortamda Maraş halkının birlik ve beraberlik içerisinde kendini kurtardığını anımsattı. Maraş’ın TBMM dahi açılmadan kendini kurtarmayı başardığını kaydeden Pakdil, Maraş halkının bu şekilde esareti kabul etmeyeceğini tüm dünyaya kanıtladığını vurguladı. Pakdil, şöyle konuştu:
“İnşallah bu mücadelemizi şimdi ekonomik kalkınmayla, istikbalimizi garanti altına alarak taçlandıracağız. Şimdi de bunun mücadelesini veriyoruz. Artık Türkiye 1930’ların, 40’ların, 80’lerin ülkesi değildir. Türkiye büyük bir şahlanışı gerçekleştirmiştir ve ayağa kalkmıştır. Bu memlekette yaşayan 76 milyon insan kardeş kabul edilerek, o insanların hepsini kucaklaştırarak, birlik ve beraberlik mesajı vererek güçlü bir şekilde dünya siyaset sahnesinde yerini almaktadır. Bizler bu ortamda Kahramanmaraş’ı da ülkemizin yıldız şehirlerinden bir tanesi yapmanın mücadelesini veriyoruz. Kahramanmaraş tarımda, ticarette, sanayide her alanda ayağa kalkan bir şehir durumundadır. Yakın zamanda çıkan Büyükşehir Yasası’yla birlikte de Maraş’ımız büyük şehirler arasında yerini almıştır. İnanıyorum ki Başbakanımızın ifade ettiği şekilde 2023’te cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye, dünyadaki ilk on şehir içerisine girecektir. Kahramanmaraş’ta aynı şekilde hem dünyaya yapacağı ihracatla hem de içeride tarımda, sanayide, hizmet sektöründe gerçekleştireceği başarılarla yerini alacaktır. Maraş’ın çalışkan insanlarının bu gayretleri boş kalmayacaktır.”
Ülke içerisindeki her türlü kültüre saygı gösterdiklerini ifade eden Pakdil, bütün milleti kardeş yapmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Pakdil, “1920’lerde verilen mücadeleyi çok iyi bilmek gerekir. Bu mücadele, kendi inançlarına saldıranlara karşıydı ve inançlardan asla vazgeçilemeyeceğinin göstergesiydi. Bugün de aynı şekilde bu ülke içerisindeki her türlü inanca, kültüre saygı bizim en temel prensiplerimizden birisidir. Bu vesileyle memleketin insanına sevgiyle, saygıyla bakmak hepimizin görevidir. Biz bu memleketin 76 milyon insanını kardeş yapmanın mücadelesini veriyoruz. Geçmişte Kahramanmaraş milli mücadelesi de bunun bir örneğidir” diye konuştu.

BAŞÖRTÜLÜ ÖĞRETMENİN SINAV SALONUNA ALINMAMASI
Pakdil, Kayseri’de Açık Öğretim Fakültesi sınavlarında bir öğretmenin başörtüsü olması nedeniyle sınav salonuna alınmamasına da tepki gösterdi. Bu ülkenin kadınıyla, erkeğiyle verdiği mücadeleyle kurtulduğunu ifade eden Pakdil, yapılan ayrımı şiddetle kınadıklarını söyledi. Öğretmene yapılan bu davranışın geçmişte bu ülkenin kurtuluşunda canını ortaya koyan Senem Ayşe gibi kahramanlara saygısızlık olduğunu dile getiren Pakdil, sözlerini şöyle tamamladı:
“Nüfusumuzun yüzde 50’si kadınlarımızdır. Bir taraftan onların okuması için kampanyalar düzenlerken, bir taraftan kendi başarıları ile üniversite kapılarına gelmiş, değişik okulları kazanmış kızları okulun kapısından çevirmek, yahut da her türlü başarıya imza atmış yavrularımızın avukatlığına, çalışmalarına mani olmak bir cinsiyet ayrımcılığıdır. Bunu lanetliyoruz. Böyle bir şeye artık Türkiye fırsat vermemelidir. Türkiye kadınıyla erkeğiyle hep birlikte inancına, öz değerlerine sahip çıkarak özgürleşmelidir. Sütçü İmam’ın geçmişte Türkün namusuna uzanan ele karşı attığı kurşun çok manidardır. Bu bir özgürlüğün mücadelesidir. Bugün de aynı şekilde kadınlarımızın iffetine, namusuna yapılan ayrımcılıklara en ufak bir şekilde müsamaha etmemiz söz konusu değildir. Bu vesileyle Allah bir daha bu millete kurtuluş mücadelesi verdirmesin diyerek, tüm halkımızın bayramını kutluyorum.”
Editör: Haber Merkezi