Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan ve yönetim kurulu üyeleri, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil'i makamında ziyaret etti.
Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da 26 Temmuz - 5 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek Defolimpik Oyunları ile ilgili bilgiler veren Federasyon Başkanı Arslan, oyunlardan 25 madalya ile dönmeyi amaçladıklarını söyledi. Federasyonun 15 branşta faaliyetlerini sürdürdüğünü aktaran Arslan, şöyle konuştu:
"10 yıllık bir federasyon olmamıza rağmen 8 bin sporcu gibi önemli bir rakama ulaştık. Federasyonun faaliyet alanı arttıkça sporcu sayısı da arttı. Bulgaristan'da 2013 yılında yapılacak Defolimpik Oyunları için hazırlıklarını sürdüren federasyonumuz, oyunlara 220 oyuncu ile katılacak. Bulgaristan'dan 20-25 arası madalyayla dönmek istiyoruz. 2017 yılında Defolimpik Oyunları'na da ev sahipliği yapacağız. Oyunlar 100 ülkeden yaklaşık 6 bin sporcunun katılımıyla Ankara'da gerçekleştirilecek. Şu an yürütülen çalışmalar 2017'nin altyapısını oluşturacak."
Azmin tüm engelleri ortadan kaldırdığını ifade eden Pakdil ise federasyon çalışmalarını takdirle karşıladıklarını belirtti. Hükümetin federasyonlara ve sporculara verdiğin desteğin artmasıyla, başarının da arttığına dikkat çeken Pakdil, Engelli meselesi, sadece bir sağduyu değil, aynı zamanda bir hak ve adalet meselesidir. Engelli insanlarımız da, eşit muamele, itibar, yaşamlarını bağımsız idame ettirme ve toplumun bir parçası olma gibi haklara sahip olmalıdırlar. Bizim üzerimize düşen görev ise, engelli vatandaşlarımıza bu haklarından faydalanmaları için imkan ve fırsatlar sağlamak olmalıdır. Bu fırsatlardan bir tanesi de spor müsabakalarıdır" dedi.
Engelli vatandaşların, sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama entegre edilmesi için kurumların yenilikçi yaklaşımlar ortaya koyduğunu dile getiren Pakdil, sözlerini şöyle tamamladı:
"Engelli vatandaşların, hayata sarılmaları ve geleceğe güvenle bakmaları ancak bu sayede olacaktır. 2005 yılında çıkartılmış olan Özürlüler Kanunu, bu çerçevede oldukça önemli bir adım olmuştur ve Türkiye'deki engellilerin sosyal haklardan ve hizmetlerden yararlanma kapsamını ciddi manada genişletmiştir. Spordaki başarıların ödüllendirilmesi de, engelli sporcularımızın sayısını da artırmıştır. 2012 yılında, amatör sporun geliştirilmesi ve sporun tabanda yayılması için amatör spora 25 milyon lira destek verildi. Futbol Federasyonu dışındaki özerk federasyonlara, 2012 yılında 256 milyon lira kaynak aktarıldı. Ülkemiz adına başarılara imza atan sporcularımıza büyük ödüller verilmeye başlandı. Olimpiyatlar'da birinciye 2 bin, ikinciye bin 500, üçüncüye bin Cumhuriyet altını veriliyor. Bu ödül yönetmeliği de gençlerimizi spora yöneltmiş ve başarıyı artırmıştır."
Pakdil, Sofya'daki oyunlara katılacak sporculara da başarılar diledi. -
 
Editör: Haber Merkezi