Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, paralel yapının ev toplantılarında dile getirilen konuların çok ciddi olduğunu belirterek, “İsnat edilen şeyleri duyduğumuz zaman tüylerimiz diken diken oluyor” dedi.
Pakdil, İHA muhabirine yaptığı açıklamada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Artan sokak olaylarına ve bazı kesimler tarafından hükümet aleyhine yürütülen çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulunan Pakdil, itidal çağrısı yaptı.
Yaklaşan yerel seçimlerin referandum veya genel seçim niteliğine ulaştığını kaydeden Pakdil, “Bu konuda da çok yoğun faaliyetlerin içerisinde bulunuyorlar. Adeta bir kısım kuruluşlar ‘AK Partiye oy vermeyin de kime verirseniz verin’ düşüncesindeler. Bunun içerisinde bir kısım siyasi partilerimiz de zaman zaman dahil oluyorlar. Kendilerinin kazanması muhtemel olmayan yerlerde partiler arasında oy kaymaları gözüküyor. Biz şunu ifade ediyoruz. Bu güne kadar yapılan 3 genel seçim, 2 mahalli idareler seçimi ve 2 de referandumdan başarıyla çıktık. Bu seçimden de başarıyla çıkacağımıza inanıyoruz. Başbakanımızın bu konudaki ifadeleri de çok açık ve net. Yani partisinin birinci parti olmaması halinde siyaseti bırakacağı yönünde çok net açıklamalar yapıyor. Bu kendine bir güvenin ifadesidir. Biz milletimize güveniyoruz ve inşallah bu seçimlerden de başarıyla çıkacağız” diye konuştu.
Paralel yapının değişik metodlarını takip ettiklerini, broşürlerle karalama kampanyalarının devam ettiğini dile getiren Pakdil, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Paralel yapı denilen hususlardaki gayret gösteren insanlar çok değişik metodlara başvuruyorlar. Mesela broşürler dağıtılıyor, karalama şeklinde. Değişik yerlerde ev toplantıları yapılıyor. Hanımefendiler ve beyefendiler tarafından yapılan bu toplantılarda olmadık isnatlara başvurulduğu kulaklarımıza kadar geliyor. Türkiye’de bütün insanların herkesin, birbirinin hakkına hukukuna saygı duyması gerektiğine inanıyorum. Birbirimizi karalayarak hiçbir yere varmamız mümkün değildir. İsnat edilen şeyleri duyduğumuz zaman söylemekten hicap ediyoruz tabiri caizse tüylerimiz diken diken oluyor. Yani çok üzücü yaklaşımlar var bunların hepsinden herkesin uzak durması lazım. Özellikle bunu belirtmek istiyorum. Çünkü bunlarla bir yere gidemeyiz. Milletin arasındaki uçurumları açmak bize fayda vermiyor. Devletimiz ve milletimizle barış içerisinde olmamız gerekiyor. Yoksa aramızda yarıklar açıp bu mesafeleri genişletirsek hiç kimseye bunun bir faydası olmaz.”
Pakdil, toplumsal olaylarda polis ve bazı gençlerin hayatını kaybetmesini de üzüntüyle takip ettiğini ifade ederek, acılı ailelere başsağlığı dileğinde bulundu.
Editör: Haber Merkezi