Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, son yapılan kamuoyu yoklamalarında partisinin yükselişini devam ettirdiğini belirterek, “Millet AK Parti’ye güveniyor ve bizim yaptıklarımıza inanarak, durmak yok yola devam diyor” dedi.
Pakdil, memleketi Kahramanmaraş’ta Kapalı Çarşı ziyaretinde, esnaflarla sohbet edip sorunlarını dinledi. Buldukları her fırsatta seçmenin yanına geldiklerini ve vatandaşın problemlerine kulak verdiklerini ifade eden Pakdil, bunun da millet nezdinde karşılığını gördüklerini dile getirdi. Milletin 10 yıllık süreç içerisinde yapılan hizmetlerin hepsini gördüğünü kaydeden Pakdil, hem sosyal, hem yatırım, hem politik alanlarda yapılan icraatların millet tarafından takdirle karşılandığını vurguladı. İletişim çağıyla birlikte insanların hem yaşadığı coğrafyada hem de dünyada yaşanan gelişmeleri an be an takip ettiğine dikkat çeken Pakdil, şöyle konuştu:
“Bu değerlendirmelerin neticesinde de ortaya bir tablo çıkıyor. Vatandaşımız Türkiye’ye baktığı zaman ülke ekonomik olarak artıda, siyasal neticeler olarak artıda, sosyal politikalar olarak artıda. Bu sırada dünyada büyük krizler yaşanıyor ama Türkiye bu krizleri de en az hasarla atlatıyor. Ve milletimiz tüm bunları geçmişle kıyaslıyor. Bütün bunları değerlendiriyor ve bu hizmetlerin devamını istiyor. Vatandaş bu hizmetlerden memnun ve memnun olduğu için de AK Parti’ye olan güvenini, hem kamuoyu yoklamalarında, hem de en büyük kamuoyu yoklamaları olan seçimlerle birlikte gösteriyor. Bir de AK Parti’nin kendi verdiği emanete sahip çıktığını görüyor. Biliyorsunuz zaman zaman demokrasiyi kesintiye uğratacak, demokratik davranışlara halel getirecek bir takım olaylar meydana geliyor. AK Parti buna niyetlenenlere karşı dimdik ayakta duruyor. Geçmişte yapılmış olan darbeler, haksızlıklar, post modern darbeler, muhtıralar vesaire bunların hepsinin hesabını da yapanlardan soruyor. Bu millete büyük bir güven veriyor. Vatandaş diyor ki, ‘bu iktidar bana hizmet ediyor, milli irade olarak benim oyumun arkasında duruyor ve bana güç veriyor bizim hizmetimize devam ediyor’ diyor ve bütün bunları değerlendirdiği zaman da AK Parti’ye olan güvenini tazeliyor.”
AK Parti’nin 2002’den buyana tüm seçimlerde oylarını artırarak iktidarını sürdürdüğünü anımsatan Pakdil, “10. yılın sonunda da bu oy artışı devam ediyor. Bu milletin AK Parti’ye olan güveninin neticesidir. AK Parti’de bu güvene layık olmak için milletin hizmetine devam ediyor ve dünyadaki bütün imkanlardan Türkiye’deki bütün insanları faydalandırmak istiyor. Demokratik adımlar atıyor, Türkiye’yi özgürleştiriyor ve Türk insanına güven veriyor. Onun her türlü özgürlük alanlarını genişletiyor. Gerektiği zaman yapmış olduğu işlemleri millet iradesi için referanduma götürüyor. Cumhurbaşkanlığı sürecinde referanduma gittik, arkasından anayasa değişikliği için halka gittik ve millet onaylıyor. Bunun sonunda çıkacak netice şudur, millet AK Parti’ye güveniyor ve sizin yaptığınıza inanıyorum, durmak yok yola devam diyor” diye konuştu.
BAŞBAKANIN ODASINDAN DİNLEME CİHAZI ÇIKMASI
Pakdil, bir gazetecinin Başbakan Erdoğan’ın odasından dinleme cihazı çıkmasına ilişkin yönelttiği bir soruya ise, “Dünyanın her yerinde ve ülkemizde bu tip işleri alışkanlık haline getiren insanlar bundan vazgeçmiyorlar, devam ettirmek istiyorlar” yanıtını verdi.
Ancak bu insanların artık yaptıkları işler karşısında gerekli cezaları aldığını ifade eden Pakdil, sözlerini şöyle tamamladı:
“Ama sevindirici olan bunların ortaya çıkarılması deşifre edilmesi ve bunlar hakkında gerekli yasal takibatın yapılmış olmasıdır. Siz bir ülkeyi ne kadar özgürleştirirseniz özgürleştirin nihayetinde kötülük yapan insanlar, bu tip düşüncede olan insanlar, bunları kafasından atmayan insanlar her zaman vardır. Ama bunlar artık bunun karşılığını yasalarda olan karşılığını görüyorlar ve yargının önüne çıkarılıyorlar. Herkes şunu biliyor ki yaptığı hiçbir iş yanına kar kalmayacaktır, bunun karşılığını görecektir.”
Editör: Haber Merkezi