Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, "Terörle mücadeleye aktarılan kaynak işsizliğe ve istihdama ayrılırsa, Türkiye çok büyük mesafeler alacaktır" dedi.

Pakdil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dışarıdan ve içeriden bir kısım unsurların terörizmi teşvik ederek, Türkiye'nin prangası haline getirdiklerini söyledi.
Birlik olup Türkiye'nin ayağındaki bu pranganın çözülmesi gerektiğini dile getiren, şöyle devam etti:
"Terörle mücadeleye aktarılan kaynak işsizliğe ve istihdama ayrılırsa, Türkiye çok büyük mesafeler alacaktır. Türkiye, akan kanın durması halinde model ve yol alan bir ülke olacaktır. Çözüm süreci, milli birlik ve kardeşlik projemizin neticesidir. Memlekette kan dursun, ölümler olmasın çünkü halkımız barış istiyor. Son 30 yıldır analar, babalar, kardeşler, eşler ve çocuklar ağladı. Diyoruz ki bu gözyaşları dinsin, dikkat ederseniz şehit ve gazilerin aileleri de bunun üzüntüsünü yaşıyor."
İki kardeşten birisinin dağda, diğerinin polis veya asker olduğu durumların görüldüğüne dikkati çeken Pakdil, bu insanların karşı karşıya geldiğini, ana babaların ise kanın durmasını istediklerini vurguladı.
Kendi evinde huzur bulunmayan insanların dışarıya huzur veremeyeceğine değinen Pakdil, şunları kaydetti:
"Türkiye, bunu sağlamaya çalışıyor. Bir yere kız istemeye gitseniz, evinizde huzursuzluk varsa o insanlar sizin hısım, akrabanız olmak istemez. Evimizin içerisindeki bu huzursuzluğu giderelim ve bu duruma bir son verelim istiyoruz. Bir kısım insanların karıştırıcı sözleri doğru anlaşılmamalıdır. Devletimiz görevini yerine getiriyor, barışa katkı sağlamak istiyor, 'insanlar ağlamasın' diyor."
Pakdil, çözüm sürecinin tamamlanmasıyla Türkiye'nin büyük bir sıçrama gerçekleştireceğini söyledi.
TBMM Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam da çözüm sürecinin planlandığı gibi devam ettiğini belirti.
Halkın desteğinin çözümden yana olduğuna, yaklaşık 3 aydır anaların ağlamadığına işaret eden Sağlam, "Demokrasilerde halkın desteğini alan her türlü proje olumlu sonuçlanmıştır. Devletin kırmızı çizgileri bellidir. Milletin değerleriyle bağdaşmayan hiçbir şey millete dayanan bir iktidar tarafından yapılamaz" diye konuştu. - Kahramanmaraş
 
Editör: Haber Merkezi