Türkiye Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’i ziyaret etti. Pakdil, “Tarım ve sanayi birbirini destekleyen sektörlerdir. Bu iki sektör ne kadar güçlü olursa kalkınma ivmesini daha hızlı yakalarız” dedi.
Pakdil, Bakan Eker’i makamında ziyaret ederek milletvekili olduğu Kahramanmaraş bölgesinin problemlerini aktardı. Bölgenin beklentileri ve yapılması gerekenler hakkında görüşlerini Bakan Eker ile paylaşan Pakdil, 120 bin büyükbaş, 520 bin küçükbaş hayvan varlığı bulunan Kahramanmaraş için bu rakamların az olduğunu belirtti. AK Parti iktidarları döneminde bölgeye verilen hayvancılık desteğinin 13 kat arttığını ve 18,5 milyon TL’ye yükseldiğini anımsatan Pakdil, ziyarete ilişkin şunları kaydetti:
“AK Parti İktidarımız döneminde ilimizde hayvancılığa yem bitkileri, su ürünleri, süt, anaç koyun-keçi, anaç sığır, buzağı, değişik hastalıklara ait aşılar, arıcılık gibi başlıklar altında toplam 102 milyon TL destek verdik. Bu desteklerin daha anlamlı olması için çiftçimize de büyük görevler düşmektedir. Çiftçimizde bir araya gelerek kooperatifler kurarak birlikte hareket etmek durumundadır. Bakanlığımızın verdiği bilgi ve eğitim desteğinden de yararlanmak durumundadır. Sadece parasal desteklerle geleceği planlayamazsınız.”
Kahramanmaraş’ta tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi ile ilgili olarak 58 projenin hayata geçirildiğini ve 22 milyon liranın üzerinde yatırım yapıldığı ifade eden Pakdil, “Çiftçimiz ürettiği ürünü marka haline getirmelidir. Ürünleri çeşitlendirmelidir. Aslında bu sanayi sektörü ile dirsek teması ile hareket etmekten, üniversite ile birlikte çalışmaktan geçmektedir. Kaynaklarımızı israf etmeden, verilen teşviklerin yerli yerinde kullanılarak çocuklarımıza iyi bir gelecek hazırlamak durumundayız” diye konuştu.
ÖĞRENCİLERE SÜT DAĞITIMI
Okullarda başlatılan süt dağıtımı uygulamasına da değinen Pakdil, bunun sürekli olması gerektiğini işaret etti. Bir ülkenin sosyal ve ekonomik yönden güçlü olabilmesinin, bedensel ve zihinsel yönden güçlü, sağlıklı ve yetenekli bireylerin çokluğuyla doğrudan ilişkili olduğunu kaydeden Pakdil, sözlerini şöyle tamamladı:
“Ülkemiz nüfusunun büyük çoğunluğunu oluşturan çocuk ve gençlerin yeterli ve dengeli beslenmiş olmaları, onların gelecekte sağlıklı ve üretken bireyler olması için ön şartlardandır. Okul öncesi ve okul çağındaki çocuklarda hızlı büyüme ve gelişme nedeniyle pek çok besin öğesine olan gereksinim yaşamının diğer dönemlerine oranla daha fazladır. Enerji ve besin öğeleri ihtiyaçlarının karşılanmasında en önemli besin gruplarından biri süt ve süt ürünleridir. Süt ve süt ürünlerinin yeterli miktarlarda tüketimi özellikle büyüme ve gelişmenin hızlı olduğu okul çağı çocukları başta olmak üzere her yaş grubu için büyük önem taşımaktadır. Fakat ülkemizde bu besin grubunun tüketim düzeyinin önerilen miktarların çok altında olduğunu göstermektedir. Bu açıdan okullarda süt dağıtılması çok olumlu bir faaliyettir ve devam etmesi gerekmektedir. Bu aynı zamanda üreticimize de en büyük destektir.”
Editör: Haber Merkezi