Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Afşin- Elbistan Termik Santrali'nin Türkiye'nin elektrik dar boğazından kurtulmasında büyük rol oynadığını bildirdi.
Pakdil, yaptığı yazılı açıklamada, Afşin- Elbistan B Termik Santrali'nde dün sabah çıkan yangının ardından üretime ara vermeden devam edildiğini belirtti.
A Termik Santrali'nin Türkiye'nin en büyük termik santrali olduğunu vurgulayan Pakdil, "Santral, ülke ekonomisine çok büyük katkı sağlamaktadır. Ayrıca, zaman zaman Türkiye'nin muhtemel elektrik dar boğazından kurtulmasında büyük rol oynamaktadır. Dolayısıyla, Afşin- Elbistan Termik Santrali'nde bu tür afetlere karşı hazırlı olması ve tedbirlerin acilen alınması bizleri mutlu etti. Termik santrallerimiz ve kömür ocaklarımız bölge insanımız için 'iş ve AŞ' demektir" ifadelerini kullandı.
-30 yılda 200 milyon tonun üzerinde kömür yaktı-
Afşin- Elbistan A Termik Santrali'nin 1984 yılında elektrik üretimine başladığını vurgulayan Pakdil, şu bilgileri verdi:
"Santralde bu zamana kadar 200 milyon tonun üzerinde linyit kömürü kullanıldı. 1998 yılında 7 milyar 693 bin 310 kilovatsaat elektrik enerjisi üreten santral, 1999 yılında ise 7 milyar 689 bin 700 kilovatsaat (kWh) elektrik üretimi gerçekleştirerek rekor kırdı. 2000 yılına yapımına başlanan ve 2004 yılında üretime geçen Afşin- Elbistan B Termik Santrali ise bugüne kadar toplam 16 milyar kilovatsaat üzerinde elektrik enerjisi üretti."
Editör: Haber Merkezi