Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Ak Parti’nin 10 yıllık iktidarı döneminde, hem ülke hem de il genelindeki başarının tüm milletvekilleri ve parti teşkilatlarının ortak istişaresinin meyvesi olduğunu belirtti. 

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, 10 yıllık Ak Parti iktidarı döneminde Kahramanmaraş’ın il genelinde eğitim, sağlık ve ekonomik anlamda büyük yatırımlar aldığını belirterek, bu başarının AK Parti milletvekilleri ve parti teşkilatlarının hep birlikte hareket etmelerinden kaynaklandığını belirtti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, Kahramanmaraş ve ilçelerine yapılması planlanan tüm yatırım kararlarının, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri ve parti teşkilatlarıyla bir araya gelerek ortak akıl doğrultusunda alındığını ifade etti.

Bu dönemde Kahramanmaraş’ın yatırımlar konusunda şanslı olduğuna vurguda bulunan Pakdil, “AK Parti’nin 10 yıllık döneminde Kahramanmaraş ve ilçeleri eğitim, sağlık, ekonomik yönden büyük yatırımlar aldı. Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, TBMM Başkanvekili Sayın Mehmet Sağlam ve diğer milletvekillerimizle birlikte her ayın belirli periyotlarında bir araya gelerek ortak akıl toplantısı düzenliyoruz. Bu şekilde ilimize ve ilçelerimize yapılacak olan yatırımları değerlendiriyoruz.  ”diye konuştu.

“Ortak Akıl Çalıştayı”

15- 17 Eylül 2011 tarihleri arısında 3 bakanın katılımıyla Kahramanmaraş’ın genel ve yerel problemlerinin gündeme alındığı ‘Ortak Akıl Çalıştayı’nın Kahramanmaraş için çok olumlu bir gelişme olduğunu, burada alınan hizmet kararlarının kimisinin kısa kimisinin de uzun vadeli olduğunu bunun içinde kente yapılacak olan hizmetleri Kahramanmaraş halkının sabır içerisinde beklemesi gerektiğinin altını çizdi.

Çalıştayla beraber kısa vadeli yatırımların hayata geçirilmeye başlandığını da dilde getiren Pakdil, Kahramanmaraş’a yapılacak hizmetlerin toprağın altına atılan tohumlara benzediğini ve tohumların yeşerip dal budak saldığı zaman herkesin Kahramanmaraş’taki büyük değişimi gözle görülür bir şekilde fark edeceğini söyledi.

 -“Kentlerin Gelişmesine Hız Katacak”

13 İlin büyükşehir olmasının bazı avantajları bulunduğunu belirten Pakdil, ''En önemlisi, şehir tek elden yönetilecek. Örneğin şu anda imar konusunda beldeler, ilçeler ve iller ayrı yetki kullanıyor. Bunun yanı sıra il özel idarelerinin ayrı bir yetkisi var. İşte bütün bu yetkilerin hepsi büyükşehirle tek elde toplanacak ve büyükşehir meclisinde karara bağlanacaktır'' diye konuştu. 

Ülkemizin son 10 yılda çok önemli bir noktaya geldiğini ifade eden Pakdil, şunları kaydetti:
''Bugün artık dünyada sözü dinlenen bir Türkiye var. Sözü dinlenen ülke konumundayız. Dünyanın bütün ülkeleri ile temas halindeyiz. Geçmişte ihracatımız, ithalatımız Avrupa Birliği ülkeleri ile gerçekleşiyordu. Ama şimdi bunu çeşitlendirdik. Eğer kendimizi kısıtlamış olsaydık, dünyada yaşanan küresel krizde sıkıntı çekmiş olurduk. Ülkemiz ihracatını, ticaretini çeşitlendirdi. Latin Amerika ülkelerinden tutun Afrika ülkelerine kadar bütün ülkelerle geniş anlamda bir ticaret hacim yakaladı.''

Pakdil, Türkiye'nin aktif bir dış politika uyguladığını ve bundan sonra da bu politikaların neticesinin görüleceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi