Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, 2023 seçimlerinde başka yerden aday olacağı iddialarına ilişkin, “Başka şehre gitmiyorum; Kahramanmaraş’tan aday adayıyım” cevabını verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, partisinin Elbistan İlçe Teşkilatı’nın organize ettiği toplantıya katıldı. CHP İl Başkanı Esat Şengül, Elbistan İlçe Başkanı Tayfun Barış Arslan ve Nurhak Belediye Başkanı İlhami Bozan’ın yanı sıra CHP’nin mahalle sorumluları, kanaat önderleri ve yöneticilerin katıldığı istişare toplantısında konuşan Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un gündeminde cumhurbaşkanlığı seçimleri ve ekonomide yaşanan sıkıntılar vardı.

Türkiye’nin sıkıntılı süreçten geçtiğini belirten Öztunç, “Maalesef Türkiye sıkıntılı süreçten geçiyor. İnsanların psikoloji bozulmuş durumda. Çiftçinin ektiği biçtiği denk gelmiyor. İşçi, memur, asgari ücretli geçinemiyor. Bu olurken birileri de keyif içinde yaşıyor ve hiç kimseyi umursamıyor. Gerçeği görmüyor ya da görüyor farklı yansıtmaya çalışıyor” dedi.

Kahramanmaraş dışından aday olacağına dönük iddiaları da cevaplayan Öztunç, “Ben bu dönem Kahramanmaraş’tan milletvekili aday adayı olacağım. Başka şehre falan gitmiyorum” cümlelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı adaylığı için partisinin Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu göstermesini arzu ettiklerini vurgulayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, “Bizim gönlümüzden genel başkanımız geçiyor. Masadakiler ne kararı verirse onu da baş tacı edeceğiz. Seçimde hepimize çok büyük görev düşüyor. Tayyip Erdoğan’dan kurtulmak istiyorsak sorumluluk alacağız. Elinizi taşın altına koyun. Hep beraber el ele çalışacağız. Göreceksiniz 2023 seçimleri akşamında Tayyip Erdoğan dönemi bitmiş gitmiş ve Millet İttifakı dönemi başlayacak. Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 13. Cumhurbaşkanı olacak. Bunu hep beraber göreceğiz” şeklinde konuştu.

Öztunç, toplantının sonunda CHP’ye üye olanların rozetlerini taktı.

Editör: Haber Merkezi