Özel Yıldız Koleji düzenlediği sosyal kültürel etkinliklerin en anlamlılarından bir tanesini daha gerçekleştirdi.

Okulun konferans ve gösteri salonunda yapılan program hakkında bilgilendirme yapan kurucu müdür Nurullah Çelebi Köker;

18 Mart Çanakkale deniz zaferi 107 yıl önce bugün yokluk ve zorluklar içinde kazanılmıştır. Birinci Dünya savaşının gidişatını değiştiren ve Çanakkale geçilmez dedirten zaferin 107. Yılını okulumuzda anlamına uygun bir şekilde kutladık. Öğrencilerimize Çanakkale Ruhunu ve vatan sevgisini bu şekilde bir kez daha göstermiş olduk.

Çanakkale’yi Çanakkale yapan, savaşanların asil ruhudur. O öyle bir ruhtur ki, çelik ve barut; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür. O öyle bir ruhtur ki çocuklar, ekmeksiz yaşarım fakat hürriyetsiz yaşayamam diyen atalarımızın ruhudur. Davaları büyüktü, çünkü vatan davasıydı.

Vatan demek, ne demek ? Şu anda üzerine bastığınız kara toprak mı ? Yada sınıflarınız da sınırları haritalara çizilmiş her gün gördüğünüz coğrafya parçası mı? Toprak kanla yoğrulmuşsa, bedeli canla ödenmişse o coğrafya artık adı vatandır.

Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşında kahraman askerlerimizin, cihanı hayrete düşüren bir iman ve kahramanlık destanıdır. Bu zafer, milletimizin, iman ve azminin, metanet ve gücünün açık bir göstergesidir.”dedi.

Konuşmanın ardından öğrenciler tarafından şiir okunarak, hafta dolayısıyla hazırlanan etkinlikler sahne aldı.

Editör: Haber Merkezi