Özel Yıldız Koleji, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi için tanıtım gecesi düzenledi.

Elbistan’da faaliyet gösteren Özel Yıldız Koleji’nin öğrenci ve öğretmenleri tarafından hazırlanan gecede Eshab-ı Kehf tanıtım video klipi izletilerek, öğrenciler tarafından ilahi ve gösteriler yapıldı.

Afşin Belediyesi Kültür Merkezinde düzenlen programda konuşma yapan Özel Yıldız Eğitim Kurumları Kurucu Müdürü Nurullah Çelebi Köker, Afşin’de bulunan Eshab-ı Kehf’i önemsediklerini belirterek, öğrenciler için her fırsatta tarihi mekana gezi düzenlediklerini söyledi.

Afşin’in kendileri için kıymetli olduğunu aktaran Köker, “Uzun yıllardan beri Afşin’den okullarımıza teveccüh ve ilgi var. Okulumuzu 2001 yılında faaliyete başlattık ve geride bıraktığımız 19 yılda birçok başarıya imza attık. Bu başarıda Afşinli öğrencilerimizin ayrı bir payı var. Öğrencilerimizin birçoğu Türkiye derecesi elde ediyor. Hemen hemen tüm sınavlarda Türkiye birincileri çıkartıyoruz ve bu öğrencilerimizin de birçoğu Afşinli. Evlatlarını bizlere emanet eden, güvenen ailelerimize teşşekkür ediyoruz” dedi.

Okul olarak Eshab-ı Kehf’i tanıtan video klip hazırladıklarını ifade eden Köker, şunları söyledi:

“Geçtiğimiz yıl öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından yine bizim için ayrı bir değeri olan Eshab-ı Kehf Külliyesi için tanıtım videosu hazırlanmıştı. Bunu drone çekimleriyle güçlendirerek sizlerin huzuruna getirdik. Ayrıca yine öğrencilerimiz, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğumu ile ilgili hazırlanan programı sizlere sunacak. Bu programı hazırlayan, emeklerini esirgemeyen öğrenci ve öğretmenlerimize ve böylesine güzel bir gecede bizleri yalnız bırakmaya tüm velilerimize, Afşinli hemşerilerimize teşekkür ediyorum.”

Programa, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, okul idarecileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi