Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Covid-19 salgını nedeni ile okulların temizlik ve hijyen bakımından uygunluğunun tespit edilmesi için  MEB ile TSE tarafından hazırlanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu” dahilinde yapılan denetimler sonucunda Özel Yıldız Fen Lisesi temiz okul belgesini aldı.

Konu hakkında bilgilendirme yapan kurucu-müdür Nurullah Çelebi KÖKER sağlık bizim için her şeyin başında gelen bir değerdir diyerek;

      Covid-19 salgını nedeni ile okullarımızda en üst düzeyde temizlik ve hijyen uygulamasına başladık. Bu bağlamda MEB ile TSE tarafından hazırlanan “Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu” dahilinde gerekli tüm çalışmaları yaptık. Okul girişinden başlayarak uyarı ve bilgi levhalarını okul içinde belirlenen yerlere asarak farkındalık oluşturduk. Personellerimizde maskenin yanında yüz siperliği kullanımına başladık. Sınıflar, kantin, yemekhane, koridorlar, wc girişlerine el antiseptiği yerleştirdik. Okullarımızda şuan öğrenim gören 12. Sınıflar ile 9. Sınıf öğrencilerimize gerekli tüm bilgi ve becerileri kazandırma aşamasında gerekli uyarı ve bilgilendirmeleri yaptık.

      Özel Öğretim Kurumları TSE başvurarak Temiz Okul belgesini almaları gerekmektedir. ÖZEL YILDIZ FEN LİSEMİZ için gerekli çalışmaları tamamlayarak TSE’ye  başvurumuzu yaptık. Gelen denetim elemanları okullarımızda ciddi ve kapsamlı bir denetim gerçekleştirdiler. Bu denetimler sonrasında okulumuz TEMİZ OKUL belgesini almaya hak kazandı. Denetimin tamamlanmasını müteakip belgemiz okulumuza gelmiştir.

   Seyreltilmiş sınıflarımızda kayıtlarımız devam etmektedir. Sağlıklı günler diliyorum.

Editör: Haber Merkezi