Afşin'de engelli çocuklar, Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu 1. ve 2. Kademe ve TOKİ Eshab-ı Kehf Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte gönüllerince eğlendi.

Afşin Anaokulu Konferans Salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu Murat Taşkale, "Özel öğrencilerimiz böyle bir etkinlikle kalabalığın karşısına ilk kez çıktı ve bu heyecanını ilk kez yaşadılar. Bu heyecanı onlara yaşatan, kısa bir zaman diliminde bu programı hazırlayan emek veren tüm öğretmenlerimize ve özel öğrencilerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Farklı gelişen özel çocuklara destek verilmesi gerektiğini dile getiren konuşan Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okulu Murat Taşkale, "Çocuklarımızı engelli ve özürlü olarak tanıtmaktan kaçınıp onları farklı gelişen birey olarak adlandırmalıyız. Bugün burada özel çocuklarımıza fırsat verildiğinde neler yapabildiklerini sizlere göstermek istiyoruz. Çocuklarımız yaşıtlarının yapabildiklerini yapamıyor olabilirler fakat onları yürekleri o kadar geniş ve güzel ki gözlerinde gördüğünüz masumiyetle bizleri dünyanın en büyük çıkarsızlık ve art niyetsizlik dersi veriyor.  Onları vah vahlayıp üzülmek yerine sevgi ve şefkat gösterelim, değer verelim. Onları da bir birey olarak toplumda yer alabilmeleri için desteklerimizi esirgemeyelim. Özel eğitim okulları olarak bizlerin görevi sadece çocuklara eğitim vermek davranış kazandırmak değil, aynı zamanda anne ve babalarıyla içerisinde bulundukları zor durumlarla başa çıkmalarına yardımcı olmak ve en önemli görevi ise toplumda farkındalık kazandırmaktır. Ülkemizde özel eğitime verilen önem her geçen gün artmakla birlikte özel insanlılara yönelik istismarlarında son bulmasını temenni ediyorum. Afşin’imize 1. 2 ve 3. Kademe Özel Eğitim Uygulama Merkezi’nin kazandırılmasında vesile olan İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa Mahir Turan’a velilerimize ve öğrencilerimize teşekkürü bir borç biliyorum." açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardından özel eğitim uygulama merkezi okullarında eğitim gören öğrenciler hazırlamış olduğu gösterileri sundu.

Etkinliğe, Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, kamu ve kurum müdürleri, öğretmenler, engelli öğrenciler ve aileleri katıldı.

Editör: Haber Merkezi