Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi ile Afşin Halk Eğitimi Merkezi işbirliğinde Engelleri Kaldırıyoruz projesi kapsamında engelli kursiyerler tarafından hazırlanan "Özel Çocuklarımızdan, Özel Yetenekler" sergisinin açılışı yapıldı.

Afşin Belediyesi Düğün ve Konferans Salonunda, Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi'ndeki el sanatları kursiyerlerinin 1 yıl boyunca yaptığı ebru ve ahşap sanatı çalışmaları sergilendi.

Serginin açılışına katılan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, engelli bireylerin hayatın içerisine katılması noktasındaki bu projelerin önemli olduğunu söyledi.

Ortaya güzel çalışmaların çıktığını belirten Güvenç, şunları söyledi:

" Özel bireylerimiz bu tür projelerle sosyalleşiyorlar ve halkın içerisine giriyorlar. Bu özel kardeşlerimiz bu sanat eserlerini ortaya çıkarmışlar ve sergiye açmışlar, emeklerine sağlık. Bu projelere destek olan, katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum."

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal ise, " Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezimizin faaliyetlerini biliyorum ve engelli bireylere yönelik çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Şunu belirtmek isterim ki engelliler bizim külfet değil, biz onlara her zaman bir nimet, el üstünden tutulacak özel insanlar gözüyle baktık. Şuanda devletimizin izlediği sosyal politikalar da bu noktada. Afşin'de engelli bireylere sahip çıkılması noktasındaki girişimleri tebrik ediyorum. Burada hocalarımız nezaretinde kurs gören özel insanlar ortay güzel eserler çıkartmışlar. Bu çalışmaları yapan engelli bireylerimiz başta olmak üzere, bu projeye destek olan herkese teşekkür ediyorum" açıklamasında bulundu.

Sergide, Afşin Belediyesi Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezinin çalışmaları hakkında bilgi veren Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi Müdürü Sevgi Şahan, "Sosyal farkındalığı arttırmak adına yaptığımız proje kapsamında engelli kız çocuklarımıza yönelik el sanatları sergimizi açmış bulunmaktayız. Sergi çalışmamız 1 yıllık bir çalışma. Bunun sonucunda öğrencilerimize sertifika törenimizi gerçekleştirdik. Aynı proje kapsamında okuma yazma kursumuzu da gerçekleştirdik. İşitme engelliler okuma yazma kursumuz oldu. Yine işitme engellilerimize  yönelik okuma yazma kursumuzu açarak okur yazarlık belgesi verdik. Engelliler Eğitim ve Kültür Merkezi olarak faaliyetlerimizi artırarak devam ettirmek istiyoruz" diye konuştu.

Açılışın ardından davetliler, engeliler tarafından yapılan sergiyi gezdi.

Programa, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, kamu ve kurum amirleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi