Afşin’in ilk ve tek olan Özel Bakım Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Gaziosmanpaşa Mahallesi, Yediışık Koleji Karşısın ’da hizmet verecek olan Özel Bakım Merkezi açılış törenine, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, AK Parti Kahramanmaraş Merkez İlçe Başkanı Necati Okay, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak ve AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı, Çobanbeyli Belediye Başkanı İsmail Mert ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış töreninde konuşma yapan Şefkatli Eller Özel Bakım Merkezi Müdürü Şeref Ertekin, bakım merkezi hakkında bilgi verdi. Ertekin, “Bakım evimizi geçtiğimiz sen ekim ayında açıldı ve yaklaşık olarak beş aydan buyana hizmet vermekteyiz. Bakım evimiz 64 kapasiteli olup, zihinsel, bedensel, ruhsal ve %50 ağır özürlü olan hastalara yatılı, beş öğün yemekli olarak bakım hizmeti vermeye başladık. Ayrıca sağlık memurlarımız ve her altı hastaya bir hizmetli düşecek şekilde hizmet veren bir kurum oluşturduk. Şuanda bakım evimizde 20 tane hastamız var. İnşallah biz bu kurumu Afşin’e , Elbistan’a, Göksun’a ve Kahramanmaraş bölgesine hizmet için açtık. Hasta bakım evimiz bakanlık tarafından onaylanan standartlara göre kuruldu, İnşallah bizlere Allah, hakkımızla buraya gelen atalarımıza hizmet vermeyi bizlere nasip eder” dedi.
AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç ise, “Bakım evimizde yatan hastalarımızı ziyaret ettik. Bir çok huzurevi gezdim, birçok çocuk bakım evi gezdim ama burası kadar önemli bir müesseseyle karşılaşmadım diyebilirim. Çünkü bu insanlara bakmak ve bu inşalarımıza sahip çıkmak gerçekten son derece önemli. Ben bu hizmeti veren kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca devletimize de çok teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir proje ile ağır özürlülerimize sahip çıkması ve özel olarak müessese hazırlanması son derece anlamlı. Geçmişine sahip çıkmayan, özürlülerine sahip çıkmayan tam anlamıyla çağdaş modern bir devlet olamaz. Ancak hamt olsun ki şu 10 yıl içerisinde sosyal hizmetler alanında yapmış olduğumuz hizmetler gerçekten takdire şayan. Bugün burada bu hizmetlerin ne kadar doğru ve gerekli olduğunu bizzat görmüş olduk.” şeklinde konuştu.
Konuşmalar ardından açılışa katılan heyet, özel bakım merkezini gezdiler.
Editör: Haber Merkezi