Milli Eğitimde 38 yılı geride bırakan ve Afşin'de bir çok okulda müdürlük görevini yürüten İhsan Köker emekliğinden sonra Özel Afşin İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde müdür olarak göreve başladı.
Emeklilik dilekçesini verdikten sonra Özel Afşin İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde müdür olarak göreve başlamak için okulla analaşmaya vardıklarını ifade eden Köker, "Eğitim hayatıma 1976 yılında başladım ve Eylül 2014 yılı itibariyle emeklilik dilekçemi verdim. Eğitim hayatımızda 37 yıl 9 ay gibi bir süreyi geride bıraktık. Milli Eğitim'den emekli olup ayrıldıktan sonra İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'yle anlaştık ve 1 Aralık 2014 itibariyle burada müdür olarak göreve başladım. Okulumuz iki yıl olmuş açılalı ve bünyesinde  9,10 ve 11. sınıflarımız var. Toplamda 61 öğrencimiz öğrenimlerine devam ediyor. 9. sınıf öğrencilerimiz mesleki ve teknik anadolu  lisesi türünde okuyorlar, 10 ve 11. sınıflarımızda hemşirelik ve acil tıp teknisyenliği olmak üzere iki dalımız var. 11. sınıf öğrencilerimiz okulumuz ve Elbistan Özel Yaşam Hastanesiyle yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde haftada üç gün staj görmekteler. Bu staj öğrencilerimize çok faydası oluyor. Çünkü öğrencilerin azlığı ve servis sayısının çok olması öğrencilerimizin her serviste rahatça çalışma imkanına sahip olmasına yarıyor. Okul yönetimiyle öğrencilerimizin durumunu öğrenmek için hastaneyi ziyaretimizde, öğrencilerimizden memnun olduklarını hatta öğrencilerimizden bazılarını okulları bittikten sonra kendi bünyelerinde çalıştırmak istediklerini söylediler. " dedi.
Afşin Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Afşin'de açılması planlanan ebelik ve hemşirelik bölümünün, Özel Afşin İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu lisesinin öğrencilere ve velilere daha cazip geleceğini ifade eden Müdür Köker, "Özel Afşin İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde bütün derslere kendi branşında eğitim veren öğretmenlerimiz giriyor ve eksiğimiz bulunmuyor. Şuan itibariyle okulumuzda boş geçen hiçbir dersimiz yok. Ayrıca ilçemizde açılması planlanan 4 yıllık Sağlık Yüksek Okulu bünyesinde açılması planlanan ebelik ve hemşirelik bölümü açılırsa buda okulumuz için ayrı bir avantaj olacak. Çünkü okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz o bölümlerde eğitim hayatına devam edebilirler. Bu vatandaşlarımız açısından güzel bir yatırım imkanıdır. Bu okullarımızın en güzel yanı mezun oldukları zaman mesleklerin hazır olması ve ara eleman gücüne katkıda bulunmakta." diye konuşmasını tamamladı.
Editör: Haber Merkezi