Elbistan Belediyesi’nde düzenlenen toplantıda konuşan, Teknik Komite Başkanı Ahmet Özcan, şu an için koşuya 35 kişinin müracaat ettiğini belirterek, “Hem 170 kilometrelik Ultra Maraton Koşusu’na, hem 21.1 kilometrelik Yarı Ultra Maraton Koşusuna, hem de Abdurrahim Karakoç Yarı Maraton Koşusuna yoğun katılım bekliyoruz” dedi.
Almanya’da yaşayan Elbistanlı ultra maraton sporcusu İbrahim Şahin’in 2009 yılında ilkini koştuğu maraton, 2012 yılında Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından tescillenmişti. 2012 yılı takvimine alınan 4. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusu’nun hazırlıkları devam ediyor.
Elbistan Belediyesi, Elbistan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Elbistan Kent Konseyi tarafından organize edilen 170 kilometrelik ultra maraton hakkında, Elbistan Belediyesi’nde bir basın toplantısı düzenlendi.
Teknik Komite Başkanı Ahmet Özcan, Elbistan İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdür Vekili Mustafa Yılmaz, Elbistan Belediyesi Zabıta Müdürü Bahadır Özen, Ultra Maraton Koşucuları İbrahim Şahin, Sadık Şahin, Akın Yeniceli ve Şakir Yeniceli’nin katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında, koşulara ilginin büyük olduğu belirtildi.
Teknik Komite Başkanı Ahmet Özcan, koşuya yoğun katılım beklediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:
“4. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu 6 Ekim 2012 Cumartesi günü koşulacak. 170 kilometrelik bu büyük koşunun dışında 2 koşu daha organize edilecek. 6 Ekim 2012 Cumartesi günü saat 13.00’te Türkören Köprüsü’nden Halk Koşusu başlayacak ve bu koşumuz saat 15.00’te Kavaktepe Köprüsü’nde sona erecek. Bu koşunun sona ermesinin hemen ardından, koşunun bittiği noktada saat 15.00’te 4. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton koşusu başlayacak. Bu koşumuza katılmak için şu anda 25 sporcumuz müracaat etti ve 50 civarında bir katılım bekliyoruz. Büyük maraton 6 Ekim 2012 Cumartesi günü saat 15.00’te başlayacak. Koşumuz Afşin ve Ekinözü istikametlerini takip ederek 7 Ekim 2012 Pazar günü saat 13.00’te İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’nda sona erecek. Bir diğer koşumuz ise Ekinözü’nde başlayacak ve yöremizin yetiştirdiği, tüm Türkiye’ye mal olmuş, şiirleri unutulmaz türkü olup dillerde dolaşan merhum Şair Abdurrahim Karakoç adına düzenlediğimiz 21 kilometre 100 metrelik yarı maraton koşumuz olacak. 7 Ekim 2012 Pazar günü saat 10.00’da Ekinözü’nde başlayacak olan bu koşumuzda saat 15.00’te İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanı’nda sona erecek. Bu koşumuza da 25 civarında sporcumuz müracaat etti. Ayrıca bu koşuda sporcularımız üzerlerinde Abdurrahim Karakoç’un fotoğrafının yer aldığı tişörtler giyecekler. Koşuya Karakoç Ailesi de katılacak.”
2009 yılında 111 kilometre koşarak dikkatleri üzerine toplayan sporcu İbrahim Şahin ise, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Türkören Köprüsü ile Kavaktepe köprüsü arasında 9 kilometrelik bir halk koşusu yapılacak. Bu koşu, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) kurallarına göre gerçekleşecek. Bir diğer yenilik ise yakın zamanda rahmetli olan ünlü Şair Abdurrahim Karakoç adına yakışır uluslararası IAAF kurallarına göre bir koşu düzenlenecek. Ve bu koşu, bu yıla mahsus değil her yıl düzenlenecek ve Türkiye Atletizm Federasyonu takvimine girecektir. Onun için de Türkiye Atletizm Federasyonu Maraton ve Yol Koşular Koordinatörü Mithat Şahin Elbistan’a gelecek. Bu güzelliklerin Elbistan’da düzenlenmesi için sponsor olan Elbistan Belediye Başkanımız Sayın Durmuş küçük ile personeline çok teşekkür ederim.”
Editör: Haber Merkezi