Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat , Kayseri’nin Sarız İlçesi Çağşak Köyü'ndeki Cemevi açılışında Aleviliğin dünyadaki en demokrat, en özgür ve kardeşliğin ön planda tutulduğu bir inanç biçimi olduğunu söyeledi.
CHP milletvekilleri Hüseyin Aygün ile Durdu Özbolat, Kayseri'nin Sarız İlçesi'ne bağlı Çağşak Köyü'nde İngiltere ve Almanya'daki Alevilerin destekleri ile yapımı tamamlanan Çağşak Köyü Kültür ve Cemevi'nin açılışına katıldı. Cemevi açılışını köyün yaşlıları yaparken, etkinlikler kapsamında düzenlenen 'Demokrasi ve Barış' konulu panele gelenlere seslenen CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Fethullah Gülen cemaatinin desteği ile Cem Vakfı Genel Başkanı İzzettin Doğan'ın 'Cami-cemevi' projesini uygulamaya geçirmeye çalıştığını savunarak, bu duruma tepki gösterdi. Cami-cemevi projesiyle camilerin asıl ibadethane, cemevinin ise camilere bağlı bir renk olarak gösterilmeye çalışıldığını dile getiren Aygün, şöyle dedi:
"Mutlaka kardeşlik olmalıdır. Ama mevcut statüko; cemevlerini, camilere ekleyerek asimile etmeye çalışıyor. Yarın bu proje hayata geçirildiğinde Aleviler'e 'Gelin, farkımız yok camide ibadet edin' denilecektir. Bu baskının yapılacağı açıktır. Bütün Aleviler bu projeyi reddetmelidir."
Panelde konuşan CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat ise Aleviliğin dünyadaki en demokrat, en özgür ve kardeşliğin ön planda tutulduğu bir inanç biçimi olduğunu dile getirerek, "Ben inanıyorum ki, Alevilik gerçek manasıyla anlatılırsa, diğer insanlar da keşke ben de Alevi olabilsem diyeceklerdir. Çünkü Alevilik insan merkezli bir yaklaşımdır" diye konuştu.
AK Parti iktidarının olaylara mezhepsel bakış açısı ile baktığını ve bunun yanlış olduğunu ifade eden Özbolat, şunları söyledi:
"AKP İktidarı, yakınımızdaki ülkelere mezhepsel bakmaya başladı. Akıl almaz biçimde katliamlara neden olacak bir silahlanmayı gerçekleştirdi ve hedef olarak ortaya koydu. Bu nedenle bu iktidarın açılımlarının bir sonuç getireceğine inanmıyorum. Kendileri de inanmıyor. Susturmak için adı açılım olan işler yapıyorlar."
Editör: Haber Merkezi