Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekilli Durdu Özbolat, Ankara 1. Bölgeden milletvekilli aday adaylığını açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş Milletvekilli Durdu Özbolat, Ankara 1. Bölgeden milletvekilli aday adaylığını açıkladı.
2 dönemdir Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin TBMM’de Kahramanmaraş’tan tek temsilcisi olan Özbolat, CHP Ankara İl Binasında yaptığı aday adaylığı açıklamasında Türkiye’nin içinden çıkmaz bir hal aldığını vurgulayarak, “Kaçak sarayında kendini padişah zanneden Cumhurbaşkanı göreceksiniz bütün bu yaptığı haksızlıklara, zulme rağmen orada oturamayacak. Onun Türkiye’yi bir karanlığa, şeriat devletine, faşist diktasına götürmesine asla izin vermeyeceğiz. Her mücadeleyi vermeye hazırız. Bu yüzden Ankara’dan adayım” diye konuştu.
Kahramanmaraş’ta aslanın ağzından seçim kazandıklarını söyleyen Özbolat, “Şuan da birinci sıraya geleceğimi bile bile oradaki yani Maraş’taki arkadaşlarımın önünü açmak için oradakiler ve Türkiye’dekilere koltukların vazgeçilmez olmadığını göstermek için tekrardan Maraş’tan aday olmadım. Şimdi ise Ankara’dayım. Siyaset örgüte ve tabana yaslanarak yapılır. Eğer Ankara’da bir ön seçim kararı alınmış olmasaydı, aday dahi olmayacaktım. Uzun yıllardır ön seçime hasret olan örgütümüz nihayet Genel Başkanımız sayesinde ön seçime kavuşmuştur. Bu bir devrimdir. İki itirazım var.  Birincisi bunca mücadeleye rağmen birinci sıraların kontenjana ayrılması doğru değildir. Bunu her platformda söyledim. İkincisi özellikle Ankara 1. Bölgeyi söylüyorum. Şuan 6 milletvekilimiz var, önümüzdeki dönem artacağından adım gibi eminim.”
CHP Kahramanmaraş Milletvekilli Durdu Özbolat, aday adaylığını açıkladığı toplantıya, CHP İzmir Milletvekilli Erdal Aksunger,  CHP Eski Milletvekilli Faruk Demir, Kahramanmaraş İl Başkanı Esad Şengör ve Ankara İl Başkanı Adnan Keskin ile çok sayıda partili katıldı. 
CHP Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Özbolat’a aday adaylığı süresince başarılar diledi.
Editör: Haber Merkezi