Milletvekili Durdu Özbolat, CHP Afşin Belediye Başkan Adayı Selçuk Gökdoğan’ın seçim bürosunu ziyaret etti.
CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Ateş, CHP Afşin Belediye Başkan Adayı Selçuk Gökdoğan’ın seçim bürosunda ziyaret etiler.
Hükümeti eleştiren CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat,30 Mart yerel seçimlerine 26 gün gibi kısa süre kaldı ve ben bugüne kadar siyasi hayatımda sönük geçen bir belediye seçimi görmedim. Sadece, burada, Kahramanmaraş’ta, Malatya’da değil Türkiye’nin her tarafında derin bir suskunluk var, sessiz bir bekleyiş var. Seçim sürecinde, sanki seçim yokmuş gibi bir havada geçiyor. Ama bu derin suskunluğun arkasından derin bir patlamanın olacağını tahmin ediyoruz. Çünkü 12 yıl boyunca Türkiye’yi yöneten Tayip ve onun partisi cumhuriyet tarihini bırakın, dünya siyasi tarihinde olmayacak rüşvet ve yolsuzluk batağına saplandı. Bugün AK Partiyi iktidara getiren, işte bunlar dindar insanlar, Müslüman insanlar, faiz yemezler, rüşvet yemezler, hırsızlık yapmazlar düşüncesi çökmüş. Bugüne kadarki bütün yolsuzluk dosyalarının üzerindeki bir dosyayla üzerinde duruyor. Başbakan şimdi bütün gücüyle HSYK’yı değiştirerek, MİT’e yetki vererek, internet yasasını değiştirerek hakkındaki iddiaları atlamaya ve kurtulmaya çalışıyor fakat kurtulamıyor. Bugün yaşadığımız bütün bu gelişmeler dünya tarafından dikkatle izleniyor.” dedi.
Türkiye’nin her yerinde seçime güçlü bir şekilde girdiklerini kaydeden Özbolat, “Cumhuriyet halk partisi olarak bizler Türkiye’nin her yerinde yerel seçimlere giriyoruz. Afşin başta olmak üzere kendi ilçelerimizde ve büyükşehrimizde seçimi kazanmak için bütün gücümüzle elimizden gelen her şeyi yapacağız. Şuan genel başkanımız bu süre içerisinde 46 ilde miting yapıyor. Bu güne kadar bir genel başkanın göstereceği en büyük performans bu. CHP’nin bütün kurmay üyeleri seçim bölgelerine dağıldılar ve çalışmalarda bulunuyorlar. Bizlerde Kahramanmaraş ve ilçeleriyle alakalı programımızı ayarladık. Önümüzdeki günlerde partimizin üst düzey yöneticileriyle geleceğiz ve seçim kampanyamızı devam ettireceğiz. CHP Afşin Belediye Başkan Adayımız Selçuk Gökdoğan hakikaten son derece düzgün, haysiyetli, çalışkan ve başarılı bir arkadaşımız. Kendisini yıllardır tanırım ve kendisinin mesleği de bu işe uygun bir arkadaşımız. Afşin’e çok büyük hizmetler getireceğini ve katkı sağlayacağını düşünüyorum. Afşin yıllardan bu tarafa Elbistan’ın gölgesinde kalmıştır ve ne yazık ki gelişememiştir. Gelişememesinin en büyük sebeplerinden biride belediyeler ve  yerel yönetim anlayışıdır. Belediyeler Afşin’in gelişmesi için biraz katkı sağlamış olsalardı Afşin bugün çok daha farklı noktada olurdu. Afşin’in potansiyeli var, doğa zenginlikleri var, nüfusu var, kaynakları var ama Afşin ne yazık ki hak ettiği yere gelemiyor. 12 yıl iktidarda olan hükümetten hiçbir destek gelmedi. Bunları yok sayan Afşinli kendi kaderine razı oluyor demektir. Bu başarısızlığın kaynağında ne yazık ki başarısız siyasetçilerde var. Sürekli yalan söyleyerek siyaset yapanlar bugüne kadar başarılı oldular fakat bundan sonra başarılı olabilirler mi bilemiyorum.”
Özbolat konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bu olumsuzlukların Afşin’in kaderi olduğuna inanmıyorum. Bundan önceki yerel seçimlerde her gelen gideni aratıyor ve üstelik hiç hizmet yapmadan gidiyor. Afşin’in değişmesi ve gelişebilmesi için ufku açık insanlara ve dürüst insanlara ihtiyacı var. Ben, CHP Afşin Belediye Başkan Adayımız Selçuk Gökdoğan arkadaşımızın bu özelliklere sahip bir belediye başkan adayı olduğuna inanıyorum. Oy oranı ne olursa olsun Afşin halkı kendisini en iyi yönetecek insanları bulmazsa bu sıkıntılarda bitemeyecektir.”
Daha sonra konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ünal Ateş, “Kahramanmaraş, tarihi güzellikleriyle, coğrafi güzellikleriyle, verimli topraklarıyla, su havzalarıyla ve diğer potansiyelleriyle çok zengin bir şehir. Ekonomik verilere baktığınız zaman bu zenginliklerin farkına varıyorsunuz. Ancak, Türkiye’nin 16. en büyük ekonomisine sahip şehrimiz yaşanabilir şehirler sıralamasında 68. sırada yer alıyor. Burada bir yanlışlık var. Bu yanlışlığın en büyük sebebi de yerel yönetimin yetersiz kalmış olmasıdır. Ekonomiyle paralel olarak yeterli hizmetin gelmemiş olmasıdır. İşte biz bu yanlışları görmüş olduğumuzdan dolayı, bu göreve talip olduk. Vatandaşımızın teveccühüyle bu görev bize verildiği takdirde, şehrimize hakkettiği hizmeti getireceğiz. Ben 1996’dan buyana Afşin’e yüzlerce kez ziyaretlerimi oldu. Afşin’in köylerini, beldelerini çok iyi biliyorum. 10 yıldır iktidarda olan AK Parti Afşin’e yeterli desteği ve hizmeti yapmadı. Kanser hastalığının artması Afşinlinin kaderi olmamalı, hava kirliğinin, alt yapı sorunlarının çözülememesi, yolunun olmaması Afşinlinin kaderi olmamalı. Öncelikle Afşin’in bu sorunları çözmek bizlerin boynumuzun borcu. Seçim çalışmalarımız kapsamında Afşin’in esnaflarını ve köylerini gezdik ve gittiğimiz her yerde bizlere denilen bir şey vardı. Üç aday var ve en çok yakışan CHP Afşin Belediye Başkan Adayımız Selçuk Gökdoğan’dır. Buna bende bütün samimiyetimle buna inanıyorum. CHP Afşin Belediye Başkan Adayımız Selçuk Gökdoğan ve Kahramanmaraş için siz değerli Afşinlilerden destek istiyorum. Kuzey bölgelerinin bütün sorunlarını çözmek için sizlerden destek istiyoruz. “ diye konuştu.
Son olarak konuşma yapan Gaziantep eski Büyükşehir Belediye Başkanı Celal Doğan, “Sevgili Afşinliler, seçime çok az bir zaman kaldı ve önünüze CHP Afşin Belediye Başkan Adayımız Selçuk Gökdoğan’ı ve diğer adayları koyunuz ve inceleyin. Hangisi bu ilçeye ve bölgeye çok faydalı olur ve hizmet yapar. Pişman olmamak için bunu yapmak zorundasınız. Afşin’in geleceğini inşa edecek olan Selçuk Kardeşimize destek vermeniz için sizlere rica ediyorum.” şeklinde konuştu. 
Editör: Haber Merkezi