Elbistan'da meydana gelen trafik kazasında Afşin nüfusuna kayıtlı 59 yaşındaki Mehmet Köse hayatını kaybetti, 2 kişi de ağır yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza Elbistan-­Darende karayolunun Elbistan’a bağlı Eldelek Mahallesi kesiminde yaşandı. Meydana gelen olayda Erol Demir idaresindeki 46 E 0991 plakalı otomobil, önünde seyreden Yahya Sönmez’in kullandığı 46 EH 364 plakalı traktörün arkasında takılı olan odun yüklü römorka çarptı.

Kazada otomobilin çarptığı ve arka tekerleri kopan römork, bağlantı noktasının parçalanması ile traktörden ayrıldı. Otomobil ise hurdaya döndü. Kazada büyük hasar gören otomobilin sürücüsü Erol Demir ile Mehmet Köse ve Apdulbaki Bostancı araçta sıkıştı. Yaralıların imdadına ilk olarak kazayı gören vatandaşlar yetişti.

 Vatandaşların müdahalesi, yaralıları sıkıştıkları yerden çıkarmaya yetmeyince durum itfaiye ekiplerine bildirildi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Elbistan Amirliği’ne bağlı ekiplerin uğraşları sonucunda sıkıştıkları yerden çıkarılan yaralılara ilk müdahale de olay yerinde bekleyen 112 Acil Servis ekiplerince yapıldı.

Araçtan çıkarılan yaralılardan  Afşin nüfusuna 59 yaşındaki kayıtlı Mehmet Köse’nin hayatını kaybettiği belirlenirken diğer yaralılar ise Elbistan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. 

Tedavilerine burada devam edilen yaralıların durumlarının ağır olduğu öğrenildi. Feci kazada hayatını kaybeden Köse'nin cansız bedeni ise otopsi için morga konuldu. Traktör sürücüsünün yara almadan atlattığı kaza nedeniyle Elbistan­Darende karayolunda trafik yoğunluğu yaşandı. Jandarma ekipleri, başka bir kaza yaşanmaması için yolda önlem alırken olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.

Editör: Haber Merkezi