Afşin-Elbistan Linyitleri (AEL) İşletme Müdürlüğü'nün personel taşımacılığı amacıyla yapılan ihaleyi alan yeni firmanın şartları yerine getiremediğini ve buna rağmen ihalenin feshedilmediğini iddia eden Şardağ Taşımacılık Firması Başkan Yardımcısı Mehmet Altun, adalet istediklerini söyledi.
İhale şartlarının yerine getirilmediğini iddia ederek eylem yapan taşımacılık firması çalışanları, otobüsleri ile şehir merkezinde klakson çalarak, konvoy halinde şehir turu attılar. Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan otobüs şoförleri eylemlerini burada da sürdürdüler.
Elbistan Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Eksin, yapılan eylemin sonlandırılması için firma yöneticileri ve çalışanlar ile görüşme yaparken, ihaleyi alan firmanın şartları yerine getirmemesine rağmen ihalenin feshedilmediğini savunan Şardağ Kooperatifi Başkan Yardımcısı Mehmet Altun, şunları söyledi:
"Bayramoğlu isimli Şanlıurfa firması bu ihaleyi aldı. 3 aylık ihale oldu ve müessese işe başlamalarını söyledi. Başlayamadılar ve 10 gün süre verildi yine başlayamadılar. 3 günde müdür bey süre verdi. İptal yazısı yazıldı ve Ankara'ya gidildi. Ankara'da Şanlıurfa Milletvekili bastırarak, bu iş iptal olmayacak demiş. Güzergah vereceksiniz diye baskı yapılıyor. Kanunsuz bir işi biz istemiyoruz. Firma evrak eksikliği nedeniyle işe başlayamadı. 10 gün yasal izni kullandığı halde hala işe başlayamadı. Siyasi baskı mı yapılıyor bilemiyoruz. Bizler kanunun uygulanmasını ve çözüm getirilmesini istiyoruz. Şuanda ihalenin yeniden yapılması lazım. Bizler adalet istiyoruz."
Konuşmaların ardından şoförler otobüsleri ile yaptıkları eylemi sonlandırdı.
Editör: Haber Merkezi