Yazar Dr.Selahattin Kınacı:
“Osmanlı padişahlarının her birinin yanında bir Allah dostu vardı”
Semerkand Afşin Temsilciliği tarafından “Esnaflarla Buluşma” programı düzenlendi.
Afşin EÜAŞ Sosyal tesislerinde düzenleyen programa AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, AK Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Mehmet Fatih Güven, MHP Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Keramettin Erdoğan ile esnaflar katıldı.
 
Programa konuşmacı olarak kayılan Yazar Dr.Selahattin Kınacı, tasavvuf, Allah dostları, evliyalar ve büyük zatları anlattı. Kınacı, Osmanlı Devleti’nin 600 yıl ayakta durmasının en büyük sebebinin her padişahın yanında bir Allah dostu olduğunu kaydetti.
 
Yazar Dr.Selahattin Kınacı, “Semerkant’ın bu şekilde oluşmasını sağlayan, vücut sebebi olan Allah dostları bizlere bu sesi bu soluğu hatırlatmak için varlardır. Tasavvuf, Allah dostu, evliyalar dediğimiz büyük Zatlar bize Hz. Resulallah’tan beri gelerek devam etmektedir. Osmanlı’nın hükümdarlığının 600 yıl boyunca sürmesindeki sebep bu Allah dostlarıdır. Osmanlıdan önceki Türk devletleri hükümdar ölünce kaç çocuğu varsa devlet bölünürdü. Bu bölünen devletlerde birbiriyle savaşa girer ve devlet çökerdi. Ama Osmanlı kurulduğu zaman Şeyh Edebali Hazretleri tavsiyede bulunuyor, evladım devlet senin kendi mülkün değildir, o paylaştırılamaz ve ayrışmaz. Bu sözün üzerine Osmanlı 600 yıl boyunca hükümdarlığını sürdürmüş ve evlatlar arasında paylaştırılmamıştır. Osmanlı padişahlarının her birinin yanında bir Allah dostu vardı. İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet’in yanında Ak Şemsettin hazretleri vardı ve Ak Şemsettin hazretleri Fatih’in hem manevi hocası ve danışmanıydı. Fetihte de ona çok büyük destek olmuştu” dedi.
 
 Yazar Dr.Selahattin Kınacı konuşmasını şöyle tamamladı:
“Allah’u Teala, Kur’an’ı Kerimde bizlerden ahirete giderken kalbi selim istiyor. Bunuz zaman zaman sohbetlerimizde söylüyoruz ve arkadaşlarımıza anlatıyoruz, Kalb-i selimi. Kalb-i selîm, Allah’ın dışındaki her şeyden arınmış bir ayna gibi Cenabı Hakk’ın sıfatlarının tecelli ettiği bir kalptir. Hak Teâlâ, kulunun kalbini selim bir halde görünce, onu sever ve ondan razı olur. Bu sebeple Rabbimizin cennet davetine ve ihsan edeceği sonsuz nimetlere lâyık olabilmek için kalb-i selîm sahibi olmalıyız. Bir Hadis-i şerifte - Efendimiz Sallallahu Aleyhi ve Sellem, şöyle buyuruyor: “Mümin, bir günah işlediği zaman kalbinde siyah bir nokta meydana gelir. Eğer o günahı hemen terk edip tövbe ve istiğfar ederse kalbi cilâlanır, eski parlaklığına kavuşur. Böyle yapmaz da günah işlemeye devam ederse, siyah noktalar gittikçe çoğalır ve neticede kalbini büsbütün kaplar.” 
Program söylenen ilahilerle son buldu.
Editör: Haber Merkezi