Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, Elbistan Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (OSB) altyapı projesinin onaylandığını belirterek, “Projede hiçbir sorun kalmadı. İnşallah eylül ayında altyapı ihalesi gerçekleştirilecek” dedi.

Elbistan OSB’de gelinen son nokta hakkında açıklamada bulunan Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Paksoy, sürecin en önemli noktalarından birinin daha tamamlandığını söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın hazırlanan altyapı projesinin tamamını onayladığını ve ihaleye çıkılması için hiçbir engel kalmadığını ifade eden Paksoy, arsa tahsis işlemleri için de teklifleri almaya başlayacaklarını kaydetti. Paksoy, “Altyapı çalışmaları başlar başlamaz arsa tahsisleri başlayacak. Sanayicimiz teşvik belgeleri çıktığında da altyapısı bitmiş bir OSB’de yatırıma başlamış olacak” şeklinde konuştu.

Elbistan OSB’nin altyapı ihalesinin kanalizasyon, yol, içme suyu ve atık su yapımını kapsadığını hatırlatan Paksoy, 112 hektarlık bir alanı kapsayan bölgenin ilk etapta 62 hektarlık kısmının hizmete açılacağını anlattı.

Paksoy, “Elbistan OSB’nin parselasyonu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylanmış durumda. Şu anda Elbistan OSB sınırları içinde bulunan yaklaşık 112 hektarlık alan içerisinde 1. etap Organize Sanayi Bölgesi yapım çalışmaları 62 hektarlık alan üzerinde sürmektedir. 1. Etap Kamulaştırma çalışmaları tamamlanmıştır. 1. Etap 62 hektar olup OSB parselasyon yapım çalışmaları Bakanlık ve İl İdare Kurulu tarafından onayı alınmıştır. 35 adet sanayi parseli ve yaklaşık 62 hektarlık alanı kapsayan parselasyon çalışması tescillenmiştir. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan gelen yetkililer tarafından incelemeler sonrasında projemiz nihai sonucuna ulaştı. Bu da süreçteki en önemli adımlardan biri” ifadelerini kullandı.

Elbistan OSB’nin su sorununun çözüldüğünü ve parsel tapularının da alındığını hatırlatan Paksoy, “OSB’yi hayata geçirmek için aşılması gereken nokta altyapı projesinin ihale edilmesi gerekiyordu. Bu konuda 4-5 kurumun vereceği birim fiyatlara ihtiyacımız vardı. Yaklaşık 2 ay önce son kurumdan da birim fiyatı aldıktan sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan ihaleyi yapmak için onay aldık. Zaten altyapı projesi için bakanlığın ayırdığı belli bir bütçe bekliyor. Bu bütçe ihtiyaca göre yükseltilecek. Parsel tapularını aldığımız OSB arazisine yaklaşık 1,5 kilometre uzaktaki bölgede 170 metre derinlikten çekilecek suyu aktaracağız. İçme suyu projemiz altyapı projesinden bağımsız olarak yürüteceğiz” bilgilerini aktardı.

Elbistan’dan ve çevre illerle yurtdışından birçok yatırımcının sabırsızlıkla OSB’nin yatırıma hazır hale getirilmesini beklediğine işaret eden ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, “İnşallah yatırımcılarımıza müjdeli haberi Eylül ayı içerisinde vereceğiz. Altyapı çalışmaları devam ederken bir yandan da arsa tahsisi başvurularını alacağız. Yatırımcımız teşvik belgesini aldığında altyapısı bitmiş bir OSB’ye fabrika kuracak. Eksiği olmayan ve yerli yerine oturmuş bir OSB hazırlayacağız. Şimdiden Elbistan’ımıza hayırlı olsun” dedi.
Editör: Haber Merkezi