100 kilometreyi 16 saatte koşacaklar
Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından tescillenen “2. Uluslararası Afşin Eshab-ı Kehf-Darende Somuncu Baba Ultra Maratonu” 1 Haziran 2013 tarihinde yapılacak. Sporcular 100 kilometreyi 16 saate koşacak.
Sporcu İbrahim Şahin, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan’ı makamında ziyaret ederek, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından tescillenen . Uluslararası Afşin Eshab-ı Kehf-Darende Somuncu Baba Ultra Maratonu tarafından bilgi verdi.
Sporu sevdirmek için koştuğunu belirten Sporcu İbrahim Şahin, “Ocak 2012'de Kahramanmaraş ve Malatya Valiliklerine, Eshab-ı Kehf - Somuncu Baba Ultra Maratonu için müracaatta bulundum. Manevi değeri yüksek bu iki beldemizin tanıtımı, insanlarımıza sporu sevdirmek ve ülkemizde sporda çıtayı yükseltmek için yaptığım girişim Allah'a Hamd olsun meyvelerini vermeye başladı. Bu girişimim de bazı zorluklar yasadımsa da onlardan bahsetmeyeceğim. Türkiye'de yaptığım girişimler sonuçsuz kalsa da farklı bir ortamda yani Almanya'da derdimi anlatma fırsatı yakaladım. Almanya'nın Essen kentinde geleneksel olarak Türklerin yurt dışında yaptığı ilk ve tek organizasyon olan Ayyo Team koşusuna Türkiye Atletizm Federasyonu Başkam sayın Mehmet Terzi ve Maratonlar ve Yol koşulan direktörü sayın Mitat Şahin vatandaşlarımızın yaptıkları bu güzel etkinliğe destek olmak için katılmışlardı. Eshab-ı Kehf-Somuncu Baba Ultra Maratonu koşusunu görüşmelerimde gündeme getirdim ve önemini anlattım Bana gereken desteği vereceklerini söylediler. Bunun üzerine yaptığımız görüşmelerde Eshab-ı Kehf - Somucu Baba Ultra Maratonunu inceliklerini ve bölge için önemini tekrar tekrar karşılıklı konuşup bilgi alışverişinde bulunduk.” dedi
-Ortadoğu’nun ikinci büyük koşusu-
Ortadoğu’nun ikinci büyük koşusunun bu olduğunu belirten Sporcu İbrahim Şahin, “Daha sonra Afşin Belediye Başkam sayın Fazlı Aydoğan beyle görüştüm kendileri Afşin Belediyesi olarak Sponsor olacaklarını ve gereken her türlü desteği vereceklerini söylediler. Bunlara ilave olarak 4.Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu için bölgeye gelen yol ve maratonlar direktörü Mitat Şahin bölgeyi yerinde gördü . Bölge insanının ve resmi makamların spora ne kadar önem verdiklerini bire bir görünce hayretini gizleyemedi ve dünyanın en hızlı ultra maratonunu yanında Orta Doğunun ikinci en büyük ve dünyada hatırı sayılan uluslararası Eshab-ı Kehf - Somuncu Baba ultra maratonu Türkiye Atletizm Federasyonun takvimine girmiş oldu. “ şeklinde konuştu.
-Ultra Maratonla Tarihi Yerler Tanıtıyor
 
Kahramanmaraş ve çevresinin önemli tarihi eserleri arasında yer alan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi ve bölgedeki diğer tarihi eserler, uluslararası ultra maraton koşusuyla tanıtılacak.
Ultra maraton sporcusu İbrahim Şahin (48), maraton kapsamında, Afşin'de yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesi ile Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Somuncu Baba Külliyesi arasındaki 100 kilometrelik parkurda koşacak. Koşu sayesinde, güzergâh üzerinde bulunan Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi, Afşin Ulu Cami ve Dedababa Türbesi gibi tarihi mekânlar tanıtılacak.
 
İbrahim Şahin’in büyük bir sporcu olduğunu söyleyen Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Maratonla ilgili bizi yönlendiren bu konuda düşüncemizi değiştiren ve geliştiren İbrahim Şahin hemşerimize teşekkür ediyorum. İbrahim Şahin, büyük bir sporcu. Ultra maraton fikrini kendisinden çıktı. Bölgenin marka değerini yükselten hatta ülkemizde bile ultra maraton anlamında ciddi bir çalışma olmadığı bir sahada bunu bize bir sosyal etkinlik olarak kazandıran arkadaşımız birkaç yıldır buna emek ediyor. Bu sene biraz daha amacımıza yaklaşmış durumdayız. Anlamlı ve marka değeri olan iki yer olan Eshab-ı Kehf ve Somuncu Baba arasında gerçekleşecek. Başlangıç yeri ve bitiş yeri arasındaki mesafe 100 km ve bu ultra maratona her yıl katılımcı sayısı artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda ultra maraton konusunda dünya çapında bir markaya dönüşme potansiyeli devam ediyor. Bakanlığımızdan bu konuda destek talebimiz oldu. Ve bu çalışmalar neticesinde ben inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda ülkemizin en önemli ultra maratonuna ev sahipliği yapacağız.” dedi.
Editör: Haber Merkezi