Kahramanmaraş'ta beyin ölümü gerçekleşen kadının bağışlanan organları, 3 hastaya umut olacak.
Rahatsızlanarak önceki gün Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesine kaldırılan Meryem Sucan'ın beyin ölümü gerçekleşti. Beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği belirtilen Sucan'ın organları ailesi tarafından bağışlandı.
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesinden gelerek operasyona katılan nakil ekibinden Opr. Dr. Atılgan Tolga Akçan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yakınlarının bütün organlarını bağışladığı hastanın, karaciğer ve böbreklerinin nakle uygun olduğunun belirlendiğini söyledi.
Hastanın karaciğerini operasyonla aldıklarını, bir böbreğin Kahramanmaraş'taki bir hastaya nakledileceğini, diğer böbreğin ise Gaziantep'e gönderileceğini ifade eden Akçan, bağışa karar veren aileye teşekkür etti.
Bu arada, Meryem Sucan'ın kornealarının da Diyarbakır Dicle Üniversitesine gönderileceği öğrenildi.
-"Bir can kaybettik, diğer canlar yaşasın"-
Sucan'ın erkek kardeşi Hayrani Alçay (49) ise bir can kaybettiklerini ancak bağışla diğer canların yaşamasını istediklerini söyledi.
Ablasının beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından ailesiyle birlikte organlarını bağışlamaya karar verdiklerini belirten Alçay, "Tabii bu konuda doktor beyin de büyük etkisi oldu. Organ nakli hakkında bilgi verdi. Birçok hastanın organ beklediğinden ve öneminden bahsetmesi üzerine bu kararı aldık. Organ nakli bekleyenler kurtulsunlar. Biz de bununla teselli olacağız" diye konuştu. -
 
Editör: Haber Merkezi