18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ilçemizde çeşitli etkinliklerle kutlandı.
 
Programa Afşin Kaymakamı Faik Arıkan, Afşin Belediyesi Başkan Vekili Yalçın Çelebipekin, Afşin Garnizon Komutanı Binbaşı Taner Manav, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sami Beydili, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Nusret Karataş, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ardından Atatürk Büstüne çelenk sunumu ardından Afşin Anaokulundan düzenlenen programa geçildi.
Günü anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Efsus İlköğretim Okulu Öğretmeni Erol Demir; “Çanakkale Savaşları, büyük milletimizin vatan ve millet sevgisini, bayrak sevgisini, insan gücünü ve fedakarlığını, kahramanlığını bir kere daha en üst seviyede bütün Dünyaya gösterdiği bir savaştır. Efsanelerle mucizelerle doludur. Yokluğun varlıkla, inancın demirle, imanın ihtirasla savaşıdır. Çanakkale de 250 bin şehidimiz kaldı.19 mayıs 1915 günü yapılan Arı burnu Savaşlarında 6,5 saat gibi kısa bir zamanda 10 bin kayıp verdik. 2 bini İstanbul Tıp Fakültesi öğrencileri idi. Fakülte 1916-1921 yılları arası 5 yıl mezun veremedi.Çanakkale Savaşlarında 100.000 den fazla " Öğretmen-Mülkiyeli- Tıbbiyeli ve aydınımız erimiştir. Cumhuriyetin kurulduğu yıllarda bu beyin takımının eksikliği büyük  ölçüde hissedilmiştir.
Sıcak, cehennem gibi kaynıyor. 20 düşmana karşı her siperce bir nefer süngüyle çarpışıyor.     Ölüyor, öldürüyor. İşte bu Türk askerindeki ruh kuvvetini gösteren dünyanın hiçbir askerinde bulunmayan takdire değer bir emektir. Emin olmalısınız ki Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.”dedi.
 
Programda Efsus İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler, kompozisyonlar ve türküler okundu.
 
 
 
Editör: Haber Merkezi