Onikişubat Belediyesi’nin 7-14 yaş aralığında çocukların yaz tatillerini verimli geçirmeleri için hayata geçirdiği dini, sosyal, kültürel ve spor alanında eğitim verilen Yaz Okulu Programı kapanışı bugün gerçekleştirildi.

Onikişubat Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezleri ve Bilgi ve Kültür Evleri dâhil 5 merkezde uygulanan Yaz Kursları Kahramanmaraş’ta bulunan Onikişubatlı çocukların her alanda ihtiyacını gidererek verimli bir süreç geçirmelerine vesile oldu.

Kur’an-ı Kerim, Adab-ı Muaşeret, Peygamberler Tarihi, Siyer-i Nebi, Ezber Talimi, İlmihal / İbadet, Değerler Eğitimi, Osmanlıca, Hızlı Okuma, İngilizce gibi alanlarda eğitim gören öğrenciler, Halk Oyunları, Bağlama, Gitar, Resim, Diksiyon, İşaret Dil Eğitimi, Akıl Oyunları- Satranç, Drama, Sportif Faaliyetler, Doğa ve Kültür Gezileri gibi aktivitelerle de sosyalleşerek, eğlendi.

Sosyal Etkinlik Merkezleri, Bilgi ve Kültür Evleri dâhil Yaz Kurslarına toplamda 800 öğrenci katılım sağlarken, yoğun ilgi gören Yüzme Kurslarından da 2000 öğrenci faydalandı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Yaz Okulu kapanış programına Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Kahramanmaraş AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Depgici, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, AK Parti Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Cemil Tuğrul Özdöşemeci, meclis üyeleri, teşkilat üyeleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Yaz Okulları kapanış programında bir konuşma yapan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek “Onikişubat Belediyesi olarak çocuklarımızın yaz tatillerini iyi değerlendirebilmeleri bağlamında sokaklarda yanlış insanlarla bir araya gelmemeleri ve olumsuz alışkanlıklar edinmemeleri için Bilgi ve Kültür Evlerimiz ve Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde yaz kursları düzenledik. Aynı zamanda Yüzme Havuzlarımızı da öğrencilerimize tahsis ettik” ifadelerine yer verdi.

Mahçiçek “ Miras Bırakmak İstiyorsanız Çocuk Yetiştirin”

Konuşmasında gelecek nesillerin önemine değinen Başkan Mahçiçek “Her şeyden önce önem göstermemiz gerekenler çocuklarımızdır. Arkanızda miras bırakmak istiyorsanız iyi çocuk yetiştireceksiniz. Hem ülke için hem kendimiz için.

Onikişubat Belediyesi olarak evlatlarımızın geleceği adına ciddi anlamda çaba sarf ediyoruz. Her yıl 12 Bin ile 15 Bin arası Kitaplar Devletten, Kırtasiye malzemesi ve çantalar Onikişubat Belediyesi’nden sloganı ile yola çıkarak, öğrencilerimiz ve ailelerine destek sağlıyoruz.

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projemiz dâhil göreve geldiğimiz günden bu yana yani 4 yıllık bir süreçte 400 Bin kitap dağıtımı gerçekleştirdik. Ve sadece Onikişubat’ta bulunan okullara değil bütün Kahramanmaraş’ta bulunan okullara dağıtımını gerçekleştirdik.

Ve daha sonra çocuklarımıza verdiğimizin verimini ölçmek adına okudukları kitaplardan onları sınava tabi tuttuk. Ve 1 Milyon 660 Bin okuma oranına ulaştık. Hiçbir zorunlulukları olmadığı halde tam 88 Bin öğrencimiz yaptığımız sınavlara katılım sağladı.

7 Güzel Adamın Şehrine 7 Okul diyerek, 5 okulumuzun yapımını tamamladık ve hizmete açtık. Konaklama sıkıntısı yaşamamaları için kırsalda öğrencilerimize okullarımızın yanında yurtlarda inşa ettik.

Biz istiyoruz ki öğrencilerimiz kendilerini en iyi şekilde geliştirsin. Onlara en iyi imkânları sunalım ki onlar da bu ülkeyi yönetebilecek, ülkesine milletine vefalı, bağlı hale gelebilsin. Eğer bunu başarabilirsek, bu ülke çok daha iyi noktalara gelebilecek.” sözlerine yer verdi.

“Mazlumların Umudu Türkiye”

Türkiye’nin yükselmesinin ve geleceğinin genç nesillere bağlı olduğunu belirten Başkan Mahçiçek “Eğer bu ülkenin daha büyük olmasını, bu krizleri çok çabuk aşabilmesini istiyorsak bu çocuklarımızı iyi okutup, eğiteceğiz. Uluslararası düzeyde çok daha iyi noktalara geleceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde mazlumların umudu Türkiye’yi çok daha refah seviyesi yüksek bir duruma getireceğiz.

Liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlere sağladığı özgüven bu ülkeyi ayakta tutuyor. Bu yüzden el birliği ile gelecek nesillerimizi kurtaracağız.” İfadelerini kullandı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millet Kıraathanesi projesinin hayat bulduğu Bilgi ve Kültür Evlerinden bahseden Başkan Mahçiçek, “ projelerimizle ülkenin geleceğini aydınlatacağız” ifadelerini kullandı.

Ardından bir konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici “Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Mahçiçek Beyefendiyi, ekibini, meclis üyelerini ve onunla yol yürüyenleri tebrik etmek lazım. Yaz Okulları demek sadece spor alanında değil, bilginin kültürün, sanatın ve zanaatın ne derece önemli olduğu, insanımıza belediyelerimiz tarafından ulaştırıldığı önemli organizasyonlar haline geldi. Bu bakımdan ben belediye başkanımız Sayın Hanefi Mahçiçek Beyefendiye teşekkür ediyorum. Gençliğimizin yetiştirilmesi hepimizin boynunun borcudur. Bunu yaparken gençlerimizin maneviyatı, milli duruşu ve milletimizle hareket edişlerini sağlamak bugün bu programla birlikte gerçekleşmiştir. Bizler yaz dönemi içerisinde bazı Bilgi ve Kültür Evlerini birlikte açtık. Orada sosyal, kültürel, spor ve eğitim alan faaliyetlerin gerçekleştirildiğini gördük. En önemlisi de maneviyatımız olan dini bilgiler eğitimlerini gördük. Bu alanlarda emeği geçen tüm öğretmenlere teşekkür ediyoruz. 4 yıldır Onikişubat Belediyemiz işini en güzel şekilde yürütüyor. İnşallah önümüzdeki dönemde daha üst düzey tesisler ve yarışmalar nasip olur” ifadelerini kullanarak, teşekkür etti.

Yaz Okulu kapanış programı Kur’an Tilaveti ve öğrencilerin gösterileriyle son buldu.

Editör: Haber Merkezi