Öner: “Davamın Adamıyım, Kimsenin Adamı Değilim”

25 Ocak'ta yapılan MHP İl Kongresinde başkanlığa seçilen Süleyman Öner,  il yönetim kurulu ve bazı ilçe başkanları ile birlikte basınla tanışma toplantısı düzenledi.

Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Süleyman Öner, 25 Ocak 2015 tarihinde gerçekleştirilen kongrenin ardından hakkında çıkan birilerinin adamı söylemlerinin doğru olmadığını ve hiç kimsenin adımı olmadığını söyleyerek, “Biz davamızın adamıyız. Partimiz bir fikir ve düşünce akımının öncülüğünde kurulmuş uluslararası bir boyuta ulaşmıştır. Bizler birilerinin adımı ya da bir yerlere bağlı değiliz” dedi.


Bu sabah Kervanhan Pastanesi kahvaltı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelen Süleyman Öner toplantıya ilişkin yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “Değerli dostlar sayın basın mensupları, bugün burada yapacağımız toplantı bir siyasi toplantıdan çok tanışma toplantıdır. İleriki zaman diliminde daha çok bir araya gelerek yapacağımız basın toplantılarında birçok konuya değineceğim ve zaman içinde Milliyetçi Hareket Partisinin Kahramanmaraş’ı yeniden kaleleri arasında olmasını sağlamak açısından yönetimimizle birlikte tüm Ülküdaşları birleştirecek ve yeniden Kahramanmaraş’ta bu kutlu bayrağı dalgalandıracağız. Öncelikle belirtmek isterim ki geçtiğimiz ay içerisinde yaptığımız kongremiz Demokratik bir ortamda benimle beraber dört adayın katıldığı bayrak yarışında delegelerimiz bizi layık görmüş ve bu davaya hizmet etmeyi de Allah nasip etmiştir. Seçime yapılan itirazlar olmuş ise de seçim kurulunun yaptığı çalışmalar sonunda mazbatamızı almış bulunmaktayız.


Değerli Basın mensupları, bizim davamız fikir ve düşünce davasıdır. Bizim partimiz 46 yılını geride bırakmış büyük bir çınardır. Rahmetli Genel Başkanımız Alparslan Türkeş’in yolundan yürüyen Liderimiz Devlet Bahçeli’ye sadakat yeminimizi ederken her ülkücü kardeşimin derdini derdim bilmiş, küslükleri bitirmek adına, ülkemiz adına elimizi taşın altına koymuş bulunmaktayız.
Önümüzde yapılacak olan Genel Seçimlerde parti içinde delegelerimizin de belirleme noktasında büyük bir etkisi olacağı Milletvekili Adayı olacak arkadaşlarımıza her türlü desteği vereceğime söz veriyorum. Benim adayım, onun adayı olmayacak, herkesin ortak mutabakata varacağı genel merkezimin de onayı ile çıkacak bu adaylar ülkemiz ve şehrimiz adına ellerinden geleni yapacağından hiç kimsenin kuşkusu ya da endişesi olmasın.

1999 yılından bu yana partimizin Kahramanmaraş’ta oy oranı düşmüş 3 tane milletvekili gönderdiğimiz dönemden 1 tane millet vekile kadar düşmüş bulunmaktayız. Bunun nedenleri arasında parti içindeki kırgınlıklar, tabana inemeyen sorunlar ve benzeri nedenler var. Biz bunları aşacağız ve Kahramanmaraş’ı yeniden kalemiz yapacağız” dedi.

“Biz İl yönetimi olarak Ülkü Ocakları Başkanımız, İlçe Başkanlarımız ve yönetici arkadaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde aynı masada oturuyor ve birlikteliğimizi gösteriyoruz. Buradan belirtmek isterim ki her ülkücünün yeri ülkü ocakları ve Milliyetçi hareket partisidir. Ayrımız gayrımız yoktur, bizler bir olduğumuz sürece var olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi