Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü,  Mevlid Kandili'ne ithafen hazırladığı "Uyanış Hilye-i Şerif" koleksiyonunu görücüye çıkarıyor.

Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü kıymetli bir geleneği nesiller boyu yaşatmak şiarından hareketle hazırladığı “Uyanış: Hilye-i Şerif” koleksiyonunu ziyaretçilerinin beğenisine sunuyor.

Müslüman coğrafyalarda olduğu gibi bizim geleneğimizde de oldukça önemli bir yere sahip olan Hilye-i Şerifler, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) fiziki ve ahlaki özelliklerini anlatan eserler olarak karşımıza çıkmakta ve değer bulmakta. Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü’nün bu doğrultuda hazırladığı koleksiyonda sekiz adet el yazması Hilye-i Şerif ve Peygamber Efendimiz'in (s.a.v.)  insanlığa ışık tutan vasıflarının anlatıldığı bir ürün kataloğu bulunuyor.

Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü’nün “Uyanış: Hilye-i Şerif” koleksiyonu, Peygamber Efendimiz’in (s.a.v.) doğduğu gün olan Mevlid Kandili’nde, 7 Ekim Cuma günü, Abdülhamithan Camii’nde sergilenecek. 10-14 Ekim tarihlerinde ise Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü Sergi Salonu’nda sergilenmeye devam edecek.

10 Ekim saat 11.00’de Kahramanmaraş Olgunlaşma Enstitüsü Sergi Salonu’nda açılışını gerçekleşecek olan sergi, bir hafta boyunca ziyarete açılacak.

Editör: Haber Merkezi