Afşin’de okul öncesi öğrencileri düzenlenen ‘Uçurtma Şenliği’nde aileleri ve öğretmenleriyle uçurtma uçurarak eğlenceli vakit geçirdi.

Afşin Anaokulu, Şehit Hüseyin Utku Gülbahar Anaokulu ve Lavanda Çiçeği Anaokulu işbirliğinde "Okul Öncesi Çocuk Şenliği" düzenlendi.

Rabia Parkında düzenlenen etkinlikte öğrenciler, palyaço gösterileri, uçurtma şenliği, çeşitli oyunlar ve yarışmalarla doyasıya eğlendi.

Okul öncesi öğrencilerine güzel bir bahar havasında özel bir gün yaşatmak istediklerini belirten Afşin Anaokulu Müdürü Şeyma Doğan, “İlçemizde bulunan anaokulları olarak öğrencilerimiz için uçurtma şenliği planladık. Amacımız çocuklarımızı okul dışına çıkartarak sosyalleşmesi, güzel bir gün geçirmesini sağlamak ve baharın geldiğini anlatmaktı. Öğrencilerimiz aileleriyle birlikte uçurtma uçurdular ve geleneksel oyunlar oynadılar. Velilerimiz topaç çevirdiler eski günlerine döndüler ve onlar içinde güzel bir gün oldu. Katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şenliğe, Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba ile ilgililer katıldı.

Editör: Haber Merkezi