Afşin’de, annelerini kanserden, babalarını ise verem hastalığından kaybeden 7 kardeş için yardım kampanyası başlatıldı.

İlçeye Bağlı Büyüktatlar Mahallesinde ikamet eden Genç kardeşler, 2018 yılında anneleri Bergüzar Genç’i kanser, babaları Hilmi Genç’i ise verem hastalığı nedeniyle kaybetti. Hem öksüz hem de yetim kalan 7 kardeş, hayırsever vatandaşların yardımını bekliyor.

Maddi sıkıntılar çeken ve sağlıklı bir yaşam ortamı olmayan 7 kardeş için Afşin İş Kadınları Derneği öncülüğünde Kahramanmaraş Valiliği onaylı resmi yardım kampanyası başlatıldı.

Sosyal medyada ailenin durumunu gören ve aileye destek için yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden Afşin İş Kadınları Derneği Başkanı Selma Özdemir, Genç kardeşlerin huzur içerisinde yaşadıkları bir eve kavuşmasını arzu ettiklerini söyledi.

7 kardeşin zor günler geçirdiğini ifade eden Afşin İş Kadınları Derneği Başkanı Selma Özdemir, “Bütüktatlar Mahallemizde 7 tane çocuğumuzun yetim ve öksüz kaldığını duyduk. Geçtiğimiz yıllarda annelerini kanserden bu yıl ise babalarını verem hastalığı dolayısıyla kaybeden çocuklarımız maddi ve manevi sıkıntı çekiyor. 7 kardeşimizin başında ablaları var ve kardeşlerinin eğitimine devam etmesi için çabalıyor. Bu çocukların eğitimlerini sağlıklı bir şekilde devam ettirebilmek için Afşin’e getirdik. Fakat Afşin’de yaşayabilecekleri bir yer yok. Biz bu aileyi sağlıklı yaşanılabilir bir eve kavuşturmak istiyoruz” diye konuştu.

Kahramanmaraş Valiliği ve Afşin Kaymakamlığının onayı ile aile adına resmi bir kampanya başlatıldığına değinen Özdemir, şu ifadelere yer verdi:

“ Yaptığımız incelemede7 kardeşten 4’ü eğitimine devam ediyor. Okullarında da başarılı olduğunu öğrendiğimiz çocuklarımızın daha düzenli bir hayata geçmesini arzu ediyoruz. İnşallah başlattığımız kampanya kapsamında elde edilen gelirle bu çocuklarımızı bir ev almayı ümit ediyoruz. Anne yok, baba yok mecburen bunlara birilerin öncülük etmesi gerekiyor. Bu konuda da bizler elimizi taşın altına koyduk. İnşallah tüm hayırsever vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz.”

Ailenin şuan ki ikamet ettikleri evin yaşanılacak bir ortama sahip olmadığına dikkat çeken Özdemir, “ Biz arkadaşlarımızla birlikte ailenin yaşadığı eve gittik. Evde ne bir lavabo, banyo, mutfak ve oturma odası yok. Hiçbir şekilde yaşam sürdürebilecek bir yer değil. Bunun için sadece Genç ailesinin ev sahibi olması için aile adına bir hesap numarası alındı. İnşallah hayırsever vatandaşlarımızın, iş insanlarının desteğiyle hem öksüz hem de yetim bu kardeşlere güze bir imkan sunacağız.” açıklamasında bulundu.

Kampanyaya destek olmak isteyenler;

Ziraat Bankası Afşin Şubesi TRT55 0001 0003 9061 6291 3350 04 numaralı IBAN hesabına nakdi yardımda bulunabilirler.

Editör: Haber Merkezi