Afşin'de FETÖ ile bağlantılı olduğu tespit edilen dershane, Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Fem Dershanesi, "15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu" olarak hizmet verecek.

15 Temmuz'da gerçekleştirilmeye çalışılan Fetullahçı Terör Örgütünün  (FETÖ) darbe girişiminin ardından, OHAL kapsamında alınan Kanun Hükmünde Kararnameyle Afşin'de FETÖ'ye ait olduğu belirlenen 3 kurum mühürlenerek, faaliyetlerine son verildi.

- "15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu" Olarak Hizmet Verecek

2016-2017 eğitim öğretim sezonunda okul olarak faaliyete geçecek 24 derslikli dershanenin isminin "15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu" olmasına karar verildi.

Afşin'de, FETÖ'ye ait olduğu tespit edilen ve kapatılan dershanenin İmam Hatip Ortaokulu olarak kullanılacağının müjdesini veren Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, okulun isminin '15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu' olacağını söyledi.

Konu hakkında açıklama yapan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, "24 derslikli okulumuzu 2016-2017 eğitim öğretim sezonunda evlatlarımızın ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız." dedi.

Darbe girişimin ardından ülke çapında büyük bir temizlik operasyonun başlatıldığını ifade eden Budan, "15 Temmuz 2016 Cuma gecesi ülke, millet olarak çok büyük bir badire atlattık ve tehlikenin eşiğinden döndük. Gerek milliyetimizin, gerekse yöneticilerimizin ferasetiyle bu süreci atlattık. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve bu örgüte gönül vererek destekleyen yapıyla adli ve idari olarak mücadele topyekûn başlatıldı." diye konuştu.

Afşin'de, darbe teşebbüsünün ardından alınan olağanüstü hal kararıyla FETÖ'ye ait olduğu tespit edilen 3 kurumun kamuya geçirildiğini ifade eden Kaymakam Budan, " İlçemizde, Olağanüstü Hal Kararnameleriyle birlikte önemli kararlar alındı. Bu yapıya müzahir olan dernek, vakıf ve şirketlere ait olduğu belirlenen taşınmazlar kamuya geçirildi. OHAL kararnamesinin çıktığı gün, Afşin'imizde bu yapının şirketine ait bir dershane ve bir özel okul Milli Emlak üzerine maliye hazinesi adına tescili yapıldı. Bunun dışında bu yapıya müzahir olan İzmir merkezli vakfın sahip olduğu Afşinbey Pansiyonu ise Vakıflar Genel Müdürlüğüne tescil edildi" açıklamasında bulundu.

FETÖ tarafından vatandaşların manevi duyguları sömürülerek yapılan taşınmazların tekrar millete hizmet edecek şekilde hayata kazandırılacağını aktaran Budan, " Kapatılan ve kamuya tescili yapılan binalar özellikle eğitimde kullanılacak. Afşin'de dershane olarak faaliyet gösteren binanın eğitim-öğretime daha hazır olduğundan hareketle ve mevcut imam hatip ortaokulumuzun biraz ilçemizin dışında kalmasından dolayı yaş itibariyle küçük olan öğrencilerimiz için imam hatip ortaokulunun bu bina bünyesinde hizmet vermesine karar verdik. Ayrıca okulumuzun isminin '15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu' olması için teklifimizi yaptık. 24 derslikli okulumuzu vatandaşlarımızın ve evlatlarımızın hizmetine sunacağız." diye konuştu.

Kapatılan diğer iki kurumun da ilçenin ihtiyaçları doğrultusunda değerlendirileceğini belirten Afşin Kaymakamı Budan açıklamasına şöyle devam etti:

- Afşinbey Pansiyonu, Erkek Öğrenci Yurdu Olacak

" Yine OHAL kapsamında tescili yapılan özel ilkokulu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze tahsis ettik. İhtiyaç doğrultusunda milli eğitim camiamıza ve halkımıza hizmet edecek. İzmir merkezli bir vakıfa ait olduğu belirlenen Afşinbey Pansiyonu, Vakıflar Genel Müdürlüğüne tescili yapıldı. İlçemizde bulunan Afşin Meslek Yüksekokulumuzun, Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı olarak öğrencilerinin konaklayabileceği sadece kız yurdu var. Erkek öğrencilerimiz bu anlamda mağdur durumdalar. Bu pansiyon için KYK ve il müdürlüğümüzle görüşerek erkek öğrenci yurdu olarak faaliyet göstermesi yönünde çalışmalarımız var. Bu pansiyon da inşallah yeni eğitim öğretim sezonunda faaliyete geçecek"

-----

OHAL kapsamında mühürlenen, Özel Hasbi Şahin İlkokulu ve Fem Dershanesi Milli Emlak Müdürlüğü’ne, Afşinbey Pansiyonun tapusu ise Vakıflar Genel Müdürlüğüne tescili yapıldı.

Milli Emlak Müdürlüğüne tescili yapılan Fem Dershanesi binasının eğitim faaliyetlerinde kullanılması için Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsisi yapıldı. Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, dershaneyi İmam Hatip Ortaokulu olarak dönüştürdü.

 

 

Editör: Haber Merkezi