Özel Hasbi Şahin İlkokulunun, Afşin Öğretmenevi'ne dönüştürme çalışmaları devam ediyor.

3 yıldız otel konforunda yeniden düzenlenen öğretmenevındeki çalışmaların Ekim ayının ilk haftası tamamlanarak üyelere ve sivil vatandaşlara hizmet vermesi planlanıyor.

Afşin'de, Olağanüstü Hal (OHAL) Kapsamında Alınan Tedbirlere İlişkin Kanun Hükmünde Kararname ile kapatılan Özel Hasbi Şahin İlkokulunun, Öğretmenevine dönüştürme çalışmaları devam ediyor.

Kale Mahallesinde bulunan Afşin Öğretmenevi, zemin dâhil 6 katlı binasının bakım ve onarımı tamamlandıktan sonra üyelerine ve sivil müşterilerine yönelik otel, lokanta ve lokaliyle ilçeye hizmet edecek.

Ekim ayında hizmete açılması planlanan Öğretmenevi, toplamda 28 tek ve iki kişilik, 4 odası da süit oda olacak şeklinde yenilendi. Sabah ve öğlen yemeklerinin bulunacağı, konaklaması, okuma salonuyla, spor salonuyla, lokaliyle ve televizyon odasıyla gerek üyelerin gerekse tüm vatandaşların faydalanacağı bir binaya kavuşacak.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, öğretmenevine dönüştürülen binanın üç yıldızlı otel kalitesinde ilçeye hizmet edeceğini belirtmişti.

Budan "Özel okul adı altındaki diğer binayı ise nasıl bunu halkımızın milletimizin daha faydalı bir şekilde kullanabiliriz diye düşündüğümüzde mevcut öğretmenevimizin ihtiyaç karşılayamadığı ve bu binayı da gezdiğimizde aslında yurt şeklinde dizayn edildiğini gördük. Öğretmenevimizin de bina olarak büyümeye ciddi ihtiyacı olduğunu öğrenince öğretmen evinin kendi öz kaynaklarıyla, yani herhangi bir ödenek talep etmeden bu binamıza restorasyona başladık. İnşallah Eylül ayıyla birlikte öğretmenevimizde, sadece öğretmenlerimize değil ilçemize gelen tüm vatandaşlarımızı ağırlayacağız." İfadelerine yer vermişti.

Öğretmenevi ve Aso Müdürü Abdullah GÜNDÜZ, yeni öğretmenevinin yapım aşamasında  büyük katkı sağlayan başta Kaymakam Sayın Ali Edip BUDAN'a ve İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Mahir TURAN' a teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi