Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şubesi, İzmir’in Ödemiş ilçesinde okul müdürünün makamında uğradığı silahlı saldırı öldürülmesi olayını kınadı.

Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şubesinde basın açıklaması yapan Başkan Bayram Doğan, İzmir’in Ödemiş ilçesinde, Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in, öğrencisi tarafından tüfekle vurularak hayatını kaybettiği olayı hatırlatarak, eğitim camiasındaki talihsiz olayların son bulması için gerekli adımların zaman kaybetmeden atılması gerektiğini söyledi.

Son yıllarda öğretmene şiddet olaylarının sıradanlaştığını ve üçüncü sayfa haberlerinde öğrenci veya veli tarafından sözlü ya da fiziki şiddete maruz kalan bir öğretmen haberiyle karşılaşılmadığı gün sayısının çok az olduğunu söyleyen “Öğretmene sahip çıkmak, geleceğimize sahip çıkmaktır” dedi.

Öğretmenlerimizin motivasyonuna, itibarına, sıhhatine ve hatta canına kast eden şiddet vakaları, artık eğitim hayatımızın en hayati problemlerinden birisi haline geldiğini belirten Türk Eğitim-Sen Kahramanmaraş 2 Nolu Şube Başkanı Bayramı Doğan, “ Eğitim camiamızı yasa boğan bir acı haber de İzmir Ödemiş’ten geldi. Ödemiş Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen, iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürüldü. Ayhan Kökmen öğretmenimize yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve eğitim camiamıza sabır ve başsağlığı temenni ediyoruz. Şiddeti nefretle kınıyor, reddediyor, telin ediyoruz. Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yekvücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz.” diye konuştu.

Olay karşısında sadece kınamakla yetinilmemesini ve daha somut adımların atması gerekildiğine değinen Doğan, şöyle devam etti:

“Öğretmene ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. Şiddet vakaları konusunda önleyici ve caydırıcı tedbirleri hayata geçirecek mevzuat düzenlemeleri zaman kaybedilmeksizin hayata geçirilmelidir. Psikolojik danışmanlık hizmetlerinin etkin hale getirilmesi, disiplin yönetmeliklerinin yetersizliklerinin giderilmesi, okullarda güvenlik önlemlerinin alınması gibi düzenlemelerin yanı sıra hepsinden öncelikli olarak öğretmenlerin itibarının artırılmasına yönelik tedbirlerin alınması kaçınılmaz olmuştur.Öğretmene verilen değer hususunda öğrenci ve ailelerin bilinçlendirilmesi, öğretmene şiddet vakalarının önünün alınması anlamında gözden kaçırılmaması gereken hususların başında gelmelidir. Öğretmene, genelde kamu çalışanlarına yönelik şiddet vakalarını önleyebilmek için bahsi geçen mevzuat düzenlemeleri için hemen, hiç vakit geçirmeden, derhal harekete geçilmelidir. “

Öğretmenlerin, öğrenciler için var olduğunu sözlerine ekleyen Doğan, “Bizim en büyük sevinç ve gurur kaynağımız, öğrencilerimizin başarı ve mutluluğudur. İzmir’deki gibi münferit hadiseler üzerinden öğrencilerimize karşı duyduğumuz sevgi ve sahiplenme hissiyatımızdan kimse şüphe etmesin. Buradan ailelere de çağrıda bulunuyoruz. Çocuklarınız, çocuklarımızdır. Takdir edersiniz ki, eğitim, okul, aile ve çevre ile bütün olarak yürütülen bir süreçtir. Sizden tek arzumuz öğrencilerimizle aramızda oluşturduğumuz sevgi ve saygıya dayalı beraberliğimize katkı sağlamanızdır. İzmir’de kaybettiğimiz Ayhan Kökmen başta olmak üzere hayatını kaybeden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, şiddete maruz kalmış meslektaşlarımıza geçmiş olsun diyor, öğretmene şiddeti lanetlediğimizi kararlılıkla ifade ediyor ve bir daha benzeri hadiselerle kamuoyuna gündemine gelmemeyi diliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi