İlçe genelinde 9 okulda periyodik olarak düzenlenecek trafik eğitiminin ilki, Ekinözü İlkokulunda gerçekleşti. 1 ve 2. sınıfları kapsayan proje, okul toplantı salonunda Başkomiser Önder Tellioğlu’nun öğrencilere sinevizyon eşliğinde trafik dersi vermesi ile başladı.
Ardından öğrenciler, okul bahçesinde kendileri için özel hazırlanan seyyar çocuk trafik eğitim parkında trafik polisleri tarafından, trafikte nasıl davranılması konusunda bilgilendirildi.
Öğrenciler ise kendileri için hazırlanan seyyar çocuk trafik eğitim parkında polis memurları tarafından anlatılan konuları ve uyarıları dikkatle dinledi.
Daha sonra temsili olarak trafik akışı canlandırıldı. Akülü araçlarına binen minik öğrenciler, yaya geçidine geldiği sırada trafik polisleri tarafından durdurularak, diğer öğrencilerin karşıya güvenle geçmesi sağladı.
Proje hakkında görüşlerini aldığımız Ekinözü Kaymakamı Abdulhamit Karaca, uygulamalı trafik eğitimi sayesinde öğrencilerin daha kolay öğrenebileceğine dikkat çekerek, “İlçemizdeki ilköğretim çağındaki çocukları, okullara giriş ve çıkışlarında trafik kurallarına riayet etmeleri için ilçe emniyet amirliğimiz ve ilçe milli eğitim müdürlüğümüz tarafından yeni bir proje geliştirildi. Proje sayesinde, 1. ve 2. sınıf öğrencilerine uygulamalı trafik eğitimi verilmektedir. Bu sayede öğrencilerimiz trafik kullarını öğrenerek, hem sorumlu birey hem de ilerki hayatlarında trafik kullarına daha uygun davranan insanlar olarak geliştirilmesi amaçlanmaktadır” dedi.
İlçe Emniyet Amiri Zafer Volkan Aybay ise, “Bizim ülkemizde terörden ziyade gerek toplumun gerekse medyanın fazla önem vermediği, fakat en çok içimizi kanatan malum trafik kazlarıdır. Ülkemizde çok fazla can kaybına neden olan trafik kazalarını önlemek için eğitime yönelik bir hizmet verelim, çocukları daha bu yaşta iken trafik konusunda bilinçlendirelim diyerek, bu projeyi başlattık. Öğrencileri önce görsel olarak eğitiyor ve daha sonra uygulamalı olarak trafik hakkında bilgilendiriyoruz. Temel amacımız bu. Şimdilik ilçe genelinde öğrencilerimize gerekli bilgilendirmeyi yapmayı düşünüyoruz. Biz bunları yapıyoruz ama ebeveynlerin de bize yardımcı olmaları için evde çocuklarını bilinçlendirmesini istiyoruz. Özellikle, çocukları ön koltuklara oturtma alışkanlığından vazgeçelim ve daha dikkatli olalım” dedi.
Editör: Haber Merkezi