Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde düzenlenen üç günlük gezi programı kapsamında, 80 öğrenci emniyet müdürlüğünde düzenlenen programın ardından Çanakkale’ye uğurlandı. Uğurlama töreninde konuşan Kahramanmaraş Vali Şükrü Kocatepe, “Biz Türk dediğimizde bu ülke sınırları içerisinde yaşayan herkesi kastediyoruz” dedi.

Uğurlama töreni İl Emniyet Müdürlüğü konferans salonunda yapılan konuşmalarla başladı. İlk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, ardından Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, öğrencilere Çanakkale’nin önemi ve ülke tarihindeki yeri hakkında açıklamalarda bulundular.

Daha sonra kürsüye gelen Vali Şükrü Kocatepe, eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla karnelerini alan öğrencileri tek tek kutlayarak, “Geleceği sizlere biz emanet ediyoruz. Dolayısıyla sizin ülkemizin bundan önceki geçmişini çok iyi bilmeniz ve bundan sonra sizin yapacağınız çalışmalarda da ona göre kavramanız gerekiyor. ‘Tarihini bilmeyenlerin coğrafyasını başkaları çizer’ diye bir atasözü var biliyorsunuz. ‘Milli benliğini koruyamayan, yaşatamayan milletler başka milletlere yem olurlar’ diye de yine başka bir söz var. Çevremize baktığımızda bunu görebiliyoruz. Dünyada sıkıntı içerisinde olan ülkeler var. Ama biz bin yıldır bu coğrafyada dimdik ayakta duruyoruz. Bundan sonra da dünya var oldukça Türkiye Cumhuriyeti’ni yaşatmaya; geliştirerek, yücelterek, insanımızı mutlu ederek, refah düzeyini yükselterek yaşatmaya azmetmişiz. Bu azmimizden bizi kimse döndüremeyecek. Ama bu kararlıkla, birlikle, beraberlikle, dayanışmayla mümkün olan bir sonuçtur” dedi.

Kocatepe, konuşmasının devamında ise; “Biliyorsunuz bu coğrafya geçmişte, tarihte Haçlı seferleriyle başlayan ama ondan sonra da değişik tispeler altında, şuanda da yine ülkeleri içinden ayrıştırarak, birbirine düşürerek, insanlar arasında farklı konumlar var olduğu izlenimi uyandırarak, birbirine düşürerek kaleyi içten fethederek daha doğrusu almak, hükmetmek gibi bir mücadelenin veya bir saldırının mücadelesini vermekteyiz. Bu, dünya var oldukça da devam edecek, bitmeyecek. İşte önemli olan bu. Çanakkale’yi gördüğünüzde; bu ülkenin, silahı, topu olmayan bir milletin, birlik beraberlik ruhuyla, inancıyla, millet sevgisiyle, imanıyla göğsünü nasıl gere gere, öleceğini, şehit olacağını bile bile nasıl kendini siper edip bu ülkeyi koruduğunu ve o düşman gemilerini, askerlerini boğazdan geçirmediğini orada göreceksiniz” dedi.

“BİZ TÜRK DEDİĞİMİZDE BU ÜLKE SINIRLARI İÇERİSİNDE YAŞAYAN HERKESİ KASTEDİYORUZ”
Kocatepe, konuşmasının sonunda, “Biz Türk dediğimizde bu ülke sınırları içerisinde yaşayan herkesi kastediyoruz. Bunun dışında bunu başka bir düşünceyle, amaçla yani etnik köken ayrıştırma düşüncesiyle söylemiyoruz. Nasıl ki Amerika içinde İspanyol’u, Fransız’ı ve 50 milyon Alman’ı varsa, bakın düşünün Amerika’da 50 milyon Alman, 2 buçuk milyon Türk yaşıyor. İspanyol ve bütün ülkelerden nüfus var ama Amerikan pasaportu taşıyan bir kişiye sorduğunuzda ‘Ben Amerikalıyım’ diyor. Bu, o ülkeyi yükselten, yücelten onları birleştiren bu. O bakımdan şimdi sizler geçmişinizi göreceksiniz ama geleceğinizi de düşünerek hayal ederek birlik ve beraberlik, dayanışma duygusu içerisinde birbirimize sarıldığımızda neler yapabileceğimizi göreceğiz. Yapacağımız tek şey sadece çalışma ve çalışkan olmak” ifadelerine yer verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, İl Emniyet Müdürü Ümit Yaşar Adalar, Çağlayancerit, Ekinözü, Nurhak ve Pazarcık ilçelerinden gelen 80 öğrenciyi emniyet bahçesinden el sallayarak uğurladılar.
Editör: Haber Merkezi