Ticaret Meslek ve Anadolu Lisesi öğretmenleri ile öğrencilerine yönelik verilen eğitimlerde yangın ve doğal afetler öncesi, olay anı ve sonrasında doğru hareket tarzının nasıl olması gerektiği anlatıldı. Sinevizyon eşliğinde yapılan sunumlarda öğrencilere yangın ve afetlerden korunma yöntemleri ilgili pratik bilgiler verildi.
Yaklaşık 1 saat süren sunum ve teorik anlatımlar sonrası, uygulamalı yangın ve deprem tatbikatı yapıldı. Tatbikat gereği yaralı öğrenciler AKMOD ekipleri tarafından sedyeyle ve itfaiye araçları ile tahliye edildiler.
600 öğrencinin katıldığı eğitime ilişkin değerlendirmelerde bulunan İtfaiye Müdürü ve AKMOD Başkanı Cahit Küçükönder, özellikle yangınların önlenmesi için alınması gereken tedbirleri anlattı. Her evde ve iş yerinde yangın söndürme tüpü bulundurulması gerektiğini ifade eden Küçükönder, “Yılda iki defa evlerin baca temizliğinin yapılması lazım. Küçük çocukların ateşle oynamasına müsaade edilmemeli, kışın rüzgarlı havalarda soba sönmeden uyunmamalıdır. Ormanlık alanlarda piknik ateşi yakılmamalı, cam şişe ve kırıkları çevreye atılmamalıdır. İşte öğrencilerimizde bilinç oluşturmak için bu ve benzeri konuları anlattık.” diye konuştu.
Küçükönder, farkındalık eğitimlerinin yıl boyu devam edeceğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi